Simona Halep - Siniakova e o jucătoare dificilă, dar eu am jucat un tenis de calitate azi

Simona Halep - Siniakova e o jucătoare dificilă, dar eu am jucat un tenis de calitate azi

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Ostrava după cea de-a doua partidă a întâlnirii de Fed Cup Cehia - România, că a practicat un tenis de calitate în meciul câştigat în faţa Katerinei Siniakova, o adversară pe care o consideră dificilă.

"A fost un meci frumos, am avut un pic de emoţii la început, dar au fost emoţii pozitive. Am încercat să mă motivez cât se poate de bine şi să joc la cel mai înalt nivel. Siniakova e o jucătoare dificilă, nu e niciodată uşor împotriva ei. Dar publicul m-a ambiţionat şi mi-a dat energie ca să lupt pentru fiecare punct. Ceea ce am şi făcut. Am jucat un tenis de calitate împotriva ei azi. Am jucat ceea ce trebuia să joc. Suprafaţa de joc a fost bună. Nu pot să spun nici acum dacă este rapidă sau nu, probabil că este undeva la mijloc", a spus numărul 3 mondial.

"Au fost foarte mulţi români în tribune şi chiar le mulţumesc că au venit, că au condus atât de mult, pentru că au ajuns aici cu maşina. E un lucru deosebit şi important să îi avem alături oriunde mergem să jucăm pentru că ne dau multă energie. M-am simţit bine azi, m-am simţi ca acasă. Sunt pregătită să joc împotriva Karolinei, de aceea sunt aici. Vom vedea mâine ce se va întâmpla. Dar voi lupta şi nu voi ceda niciun moment pentru că îmi doresc foarte mult să câştig", a adăugat Halep.

Jucătoarea română susţine că meciul cu Pliskova de duminică este deschis oricărui rezultat.

"E întodeauna greu să joci împotriva Karolinei Pliskova, aşa că mă aştept la un meci dificil. În Fed Cup presiunea este mai mare. Dar este un meci deschis oricărui rezultat şi consider că mâine voi avea şansa mea pentru care voi lupta. Voi fi motivată pe teren pentru că joc pentru ţara mea. Karolina este într-o formă extraordinară, a câştigat un turneu anul acesta, a jucat apoi în semifinale la Melbourne. Nici eu nu joc slab, dar cred că meciul va fi la egalitate şi mâine va fi o partidă dificilă pentru amândouă. Sper să fac o treabă bună şi să am şansa să câştig", a afirmat Halep.

Ea a menţionat că nu contează faptul că în întâlnirile de până acum cu Pliskova are şase victorii şi două înfrângeri. "Nu prea contează scorul întâlnirilor dintre noi pentru că fiecare meci e diferit. Eu încerc să nu mă gândesc niciodată la acest lucru. Meciul va fi deschis, va fi greu, e o presiune în plus pentru că joci pentru ţara ta. Dar eu sunt încrezătoare că o să fac un meci bun. Mă simt bine pe teren, sunt sănătoasă, pot să alerg bine şi să joc bine. Voi vedea cum decurge jocul meu de la zi la zi", a mai spus Simona Halep.

Echipele Cehiei şi României sunt la egalitate, 1-1, în sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, după ce Simona Halep a învins-o pe Katerina Siniakova cu 6-4, 6-0, sâmbătă, în Ostravar Arena din Ostrava.

În primul meci de simplu, Karolina Pliskova a învins-o pe Mihaela Buzărnescu cu 6-1, 6-4.

Duminică, în prima partidă de pe Ostravar Arena se vor întâlni Simona Halep şi Karolina Pliskova (ora 14,00), iar în ultimul meci de simplu se vor afla faţă în faţă Mihaela Buzărnescu şi Katerina Siniakova. În duelurile de până acum dintre Halep şi Pliskova jucătoarea română conduce cu 6-2, în timp ce Buzărnescu şi Siniakova se vor întâlni în premieră.

Meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Monica Niculescu - Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la sfârşitul săptămânii este format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia a câştigat ambele meciuri jucate cu România până acum în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani