Simona Halep dezvăluie în premieră cum a ajuns substanța interzisă în corpul său. ITF i-a respins proba!

Simona Halep dezvăluie în premieră cum a ajuns substanța interzisă în corpul său. ITF i-a respins proba!

Simona Halep a dezvăluit, într-un interviu pentru Tennis Majors, că a descoperit cum a ajuns substanţa interzisă în corpul său, dar ITF a negat proba. Sportiva și staff-ul ei au apelat la experţi, care au aflat sursa contaminării. Însă ITF i-a respins proba!

Simona Halep își strigă frustrarea pentru prima dată. Foto Getty images

Simona Halep se pregăteşte, în următoarele săptămâni, de lupta pe care a anunţat că vrea să o câştige, pentru a-şi reclădi reputaţia în lumea tenisului. Pe 21 octombrie 2022, a fost depistată pozitiv cu roxadustat, iar în următoarele două săptămâni urmează să fie audiată în cazul care i-a zdruncinat cariera.

Însă, audierea la tribunalul sportiv a fost amânată de mai multe ori , iar acum Simona Halep a rupt tăcerea, într-un interviu în care a oferit informaţii despre cazul său.

Nu auzise de această substanță

Simona Halep susţine că substanţa interzisă , despre care nici nu auzise până să fie depistată pozitiv, provine dintr-un supliment autorizat, dar contaminat. "N-am avut nicio idee la început de unde a apărut substanţa în corpul meu. După am întrebat experţii, pentru a-mi explica cum s-a întâmplat şi de unde provine. Nu auzisem niciodată (n.r. - despre roxadustat), nici nu aş fi putut şti de unde am luat-o. Experţii au muncit mult, pentru a afla motivul contaminării.

Au aflat că suplimentul a fost contaminat într-o cantitate mică (n.r. - cu roxadustat). Contaminarea e când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care-l vinde face o greşeală şi este o cantitate mică de substanţă interzisă, care nu ar trebui să fie acolo.

Experți independenți au constatat contaminarea suplimentului

Am trimis dovezile la ITF (n.r. federaţia internaţională) şi a negat. Am trimis în decembrie, când experţii mi-au trimis rezultatele că e o contaminare. ITF a negat şi continuăm. Din moment ce ITF a negat, singura şansă ca acest caz să fie rezolvat e să mergem la tribunal, unde să prezentăm dovezile că testul pozitiv provine dintr-un supliment contaminat”, a povestit Simona Halep.

Sportiva noastră, prinsă dopată anul trecut, la un test desfășurat la US Open, nu a spus cine sunt experții care s-au ocupat de cazul ei. ”Nu pot dezvălui încă identităţile lor sau tot ce se află în dosar. Pot spune doar că fiecare dintre ei a constatat în mod independent că suplimentul alimentar a fost contaminat cu roxadustat", a spus Simona Halep pentru Tennis Majors.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…