Simona Halep, explicații plauzibile pentru cazul de dopaj. Se vitaminiza singură!

Simona Halep, explicații plauzibile pentru cazul de dopaj. Se vitaminiza singură!

Cazul Simonei Halep stârnește controverse de luni bune. A fost întors pe toate fețele atât în presa română, cât și în cea mondială, dar un răspuns cert nu a fost dat. Ce se știe până acum este că sportiva, depistată pozitiv cu substanța interzisă Roxadustat, a fost audiată de Tribunalul Sports Resolutions, unde și-a susținut nevinovăția, mergând pe varianta contaminării accidentale. De atunci a urmat o lungă așteptare în privința sancțiunii pe care urmează să o primească jucătoarea noastră, aflată în stare de suspendare încă de anul trecut.

Simona Halep, neglijentă cu

Una dintre părerile avizate în ceea ce privește cazul de dopaj a venit sâmbătă, de la Andrei Pavel, fostul mare jucător de tenis român care a pregătit-o pe Simona Halep în urmă cu 6 ani și pe care Adevărul vi le-a prezentat aici . Tenismenul cooptat în echipa campioanei în septembrie 2017 este prima persoană care oferă informații din spațiul privat al campioanei. Așadar, se revedem declarațiile lui Andrei Pavel și să le analizăm mai în profunzime.

„M-a surprins foarte multe toată povestea asta cu dopingul“, și-a început destăinuirile fostul ei antrenor, care a povestit lucruri mai puțin știute despre Simona Halep: „Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu, ca prăjitură, lucruri foarte simple“.

Andrei Pavel și Darren Cahill au dus-o pe Simona în topul tenisului mondial. Foto Getty images

Andrei Pavel și Darren Cahill au dus-o pe Simona în topul tenisului mondial. Foto Getty images

Andrei a dezvăluit că în meniul campioanei nu era nimic științific. „În ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific. Lua niște batoane Isostar, care au prea mult zahăr în ele, după mine, nu sunt performante. Lua vitamine simple și, cu toate astea, abilitatea ei pe teren era maximă. Făcea pregătire fizică foarte bună, intensitatea ei era maximă. Să aud că s-a dopat a fost o surpriză imensă“.

Însă vorbele lui Andrei Pavel ne fac pe noi să nu mai vedem o surpriză în cazul de dopaj. Așadar, faptul că Simona mânca produse comune, care se găsesc la orice supermarket și care pot fi oricând contaminate, poate fi un indiciu asupra problemelor cu care se confruntă în prezent. Iar regulamentul ITIA spune clar că sportivii sunt singurii responsabili dacă substanțele interzise ajung în corpul lor.

Alții fac cursuri antidoping

Jucătorii, mai ales după ce ajung în vârful clasamentelor, suflă și în iaurt pentru a se feri de substanțe ilegale în sport sau contaminate. Aflăm de la Andrei Pavel că Simona nu o făcea. Spre deosebire, de exemplu, de David Popovici, un alt sportiv exponențial al României. Conform unor informații, mama înotătorului a făcut cursuri antidoping , pe banii familiei, ca să știe ce mâncare îi face fiului ei! Mai mult, ea duce frecvent la Agenția Națională Antidoping mostre din mâncarea pe care i-o gătește lui David, tocmai pentru a evita o astfel de problemă.

Ultimul meci disputat de româncă în circuitul WTA a avut loc pe 29 august 2022, atunci când a cedat în trei seturi în fața ucrainencei Daria Snigur, în primul tur la US Open.

Să mergem mai departe. Fostul jucător nu crede în variantele conspiraționiste care circulă în lumea tenisului, dar se declară sigur că Halep s-a dopat singură, fără să știe. „Eu am auzit o grămadă de conspirații despre Simona, dar gândiți-vă că au fost și o grămadă de conspirații și despre meciurile mele, că aș fi vândut nu știu ce partidă. Pe vremea mea, se scria că Andrei Pavel e sub influența pariurilor și tot felul de lucruri de care habar nu aveam.

Nu am de unde să știu ce e acolo, dar din punctul meu de vedere e o nebunie. Sper să afle ce s-a întâmplat, dar eu n-am nicio bază să spun ceva concret. Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale, după părerea mea“, a explicat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

Nimic din ce se întâmplă nu are logică

Un alt fost mare jucător al României, Horia Tecău, acum căpitanul naționalei feminine a României, se arată contrariat de situația Simonei Halep. „E o perioadă foarte ciudată. Faptul că durează atât să primească un răspuns... E foarte greu să fii acum Simona Halep. Cu toate acestea, a găsit puterea să se antreneze și face tot ce ține de ea ca să fie în formă cât timp așteaptă un verdict pozitiv și ca să revină cât mai repede în circuit, într-o formă bună.

578 WTA e locul ocupat de astăzi de Simona Halep în clasamentul mondial. Ea mai are 70 de puncte

Asta arată că își dorește și că e determinată, nu vrea să-și încheie cariera. Vrea să joace cât mai repede. Toată lumea tenisului e surprinsă și șocată de durata atât de lungă în așteptarea unui răspuns. Nu știu ce a acolo. E foarte ciudat. Nimic din ce se întâmplă nu are logică. Sperăm la un rezultat pozitiv. Am mai vorbit cu ea, dar nu despre caz, pentru că e confidențial. Ea încă își dorește și se antrenează“, a declarat Horia Tecău.

Horia Tecău discută cu Simona, dar nu pe subiectul dopajului. Foto Cristian Huțu

Horia Tecău discută cu Simona, dar nu pe subiectul dopajului. Foto Cristian Huțu

Simona Halep a fost audiată în această vară la Londra în cazul de dopaj în care este implicată din toamna anului trecut, iar acum așteaptă un verdict din partea Tribunalului Sports Resolutions. O hotărâre în ceea ce o privește ar fi trebuit să vină pe 13 iulie, dar iată că a trecut o lună și răspunsul tribunalului întârzie, pe motiv că speța este foarte complexă.

În funcție de decizia luată de Tribunalul Sport Resolutions, Simona va hotărî la rândul ei ce va face în continuare. Dacă va primi o pedeapsă mică și implicit dreptul de a reveni curând pe teren, românca probabil că va accepta verdictul. În caz contrar, aceasta s-ar putea adresa TAS, ultima cale de atac pentru astfel de situații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB