Simona Halep, primul mesaj după ce s-a retras oficial de la Madrid. Stă de o lună pe bară

Simona Halep, primul mesaj după ce s-a retras oficial de la Madrid. Stă de o lună pe bară

Simona Halep (32 de ani) a anunțat oficial că s-a retras de la Madrid Open, din cauza unor probleme medicale. Dubla campioană de Grand Slam primise un wild-card la turneul WTA de 1000 de puncte care începe mâine. Românca nu a mai jucat de o lună, ajungând la a treia competiție la care spune pas.

Simona Halep își amână revenirea pe terenul de joc. Foto Profimedia

Fosta lideră mondială și-a dorit enorm să scape de suspendarea primită după scandalul de dopaj și să revină pe terenul de joc. Însă nu a luat în calcul un aspect important: corpul său, pus pe pauză competițională timp de un an și jumătate, nu mai răspunde așa cum își dorește dubla campioană de Grand Slam.

Intrată în arenă imediat după ce a câștigat apelul la TAS la Miami, românca face deja o lună în care nu a mai jucat deloc și în care a fost nevoită să renunțe să participe la trei competiții consecutive. Inițial, după ce arătase foarte bine la Miami, Simona Halep ar fi trebuit să joace cu echipa națională în barajul cu Ucraina, din Billie Jean King Cup. A renunțat și a acceptat o invitație la turneul de 125 de puncte de la Oeiras.

Pusă la treabă mai mult decât se aștepta

A spus pas și concursului din Portugalia și părea pregătită pentru turneul care se va desfășura în perioada 23 aprilie - 5 mai, la Caja Magica. Și la turneul de 1.000 de puncte de la Madrid s-a retras pe ultima sută de metri, după ce primise un wild-card și era entuziasmată să participe la competiția pe care o câștigase de două ori.

Fostul lider mondial are probleme de sănătate, spaniolii de la Marca vorbind de o accidentare la genunchi, în timp ce presa americană vorbește de una la umăr. El mai probabil, ea ar putea fi stoarsă de energie, noul antrenor, Carlos Martinez, scoțând untul din ea. Chiar Simona a dezvăluit că ședințele de pregătire sunt dure alături de instructorul iberic: „Am muncit destul de mult, poate mai mult decât mă așteptam, pentru că mie îmi place să o iau ușor. Dar are (n.r. - Carlos Martinez) o motivație și un stil pe placul meu. Adică e energic, vorbește despre ceea ce trebuie să fac, mă corectează, îmi spune adevărul când nu dau bine”.

Noua țintă: Roland Garros, via Roma

„Din păcate, corpul meu are nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi pregătit și am luat decizia dificilă de a nu juca la Madrid. Greu, pentru că vreau să mă întorc să joc cât mai repede, dar experiența îmi spune să nu mă grăbesc. Mulțumesc turneului de la Madrid, care mi-a oferit un wild card, și fanilor mei pentru sprijinul lor constant. Ne vedem în curând”, a transmis Simona Halep ieri, pe Instagram.

Carlos Martinez, noul ei antrenor, spune că are încredere în jucătoarea din România privind prezența la Roland Garros, care începe pe 20 mai. „Da, în principiu Simona va juca la Roland Garros. Sigur, îi trebuie un wild-card, dar cred că va fi prezentă la Paris. Și poate câștiga acest turneu de Mare Șlem. Simona se antrenează bine, nu mă plâng.

E convinsă că se mai poate bate pentru titluri WTA

Am văzut o Simona foarte bucuroasă, cu foame de a munci, de a-și demonstra ei însăși că se mai poate bate pentru titluri WTA. E foarte puternică, dar nu a uitat cele 20 de luni în care a suferit. Acum trebuie să avem puțină răbdare, pentru că ea vrea foarte mult, foarte repede. S-a văzut și în meciul cu Badosa că încă nu e în ritm.

Am comunicat bine de la început, a fost ușor să ne înțelegem, cei care ajung numărul 1 sunt foarte buni deja, dar sunt mici lucruri care pot fi îmbunătățite", a explicat Carlos Martinez într-un podcast găzduit de Daniel Spatz, citat de Eurosport. Până la Roland Garros, Simona poate juca la Roma (6-19 mai). Chiar dacă echipa româncei nu a făcut vreun anunț în acest sens, presa americană susține că Openul Italiei ar putea fi următorul turneu în care o putem vedea pe Simo din nou la lucru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro