Simona Halep va începe anul 2017 de pe locul 4 în WTA, alte 3 românce în prima sută

Simona Halep va începe anul 2017 de pe locul 4 în WTA, alte 3 românce în prima sută

Luni, WTA a dat publicității ultimul clasament al circuitului tenisului profesionist feminin, practic primele 100 de jucătoare păstrându-și pozițiile, între acestea aflându-se și 4 românce, în frunte cu Simona Halep, locul 4 în lume în acest moment, cu 5.228 puncte.

Celelalte românce în Top 100 WTA sunt, după cum s-a mai anunțat, Irina Begu, locul 29, cu 1.531 puncte, Monica Niculescu, aflată pe 38, cu 1.301 puncte, precum și Sorana Cîrstea — 787 puncte (locul 79).

Lideră a clasamentului este germana Angelique Kerber — 9.080 puncte, secundată de Serena Williams (SUA) — 7.050 puncte, pe ultimul loc al podiumului acestei ierarhii aflându-se poloneza Agnieszka Radwanska — 5.600 puncte.

În primele zile ale anului 2017, cele mai importante jucătoare române de tenis vor fi prezente în turneele de la Shenzhen (China) și Brisbane (Australia). Astfel, Simona Halep, Monica Niculescu și Sorana Cîrstea vor fi prezente pe tabloul principal de la Shenzhen, unde principală favorită este Agnieszka Radwanska, deținătoarea trofeului, preluat de la Simona Halep, învingătoare în 2015.

În schimb, Irina Begu a ales să debuteze în noul an la Brisbane, care începe chiar pe 1 ianuarie, turneul australian având-o cap de serie nr. 1 pe lidera clasamentului mondial, Angelique Kerber.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina