Sindicaliștii de la Dacia protestează, marți, la Mioveni, față de măsurile fiscal-bugetare ale Guvernului

Membrii Sindicatului Autoturisme Dacia vor organiza, marți, pe platforma de la Mioveni, un miting de protest față de măsura Guvernului de a transfera contribuțiile sociale de la angajator la angajat, dar și pentru obligativitatea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură, precum și pentru demararea construcției autostrăzii Pitești-Sibiu, au anunțat, luni, într-un comunicat de presă, reprezentanții sindicali.

"Consiliul Sindicatului Autoturisme Dacia a hotărât, în ședința din data de 27 octombrie 2017, organizarea unui mare miting de protest la Mioveni, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor 'Dacia", marți, 7 noiembrie 2017, începând cu ora 12:30. Vor participa membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia de pe platforma Mioveni și de la furnizori, care vor protesta: împotriva transferului taxelor și impozitelor de la angajator la angajat, pentru obligativitatea negocierii și încheierii Contracte Colective de Muncă la nivel de ramură, precum și pentru demararea construcției autostrăzii Pitești-Sibiu, vitală pentru industria auto din România. Măsurile preconizate de actuala guvernare aduc atingere nivelului de trai al românilor, batjocorind sudoarea cu care ne câștigăm pâinea noastră și a copiilor noștri, amanetându-ne viitorul! Este vital pentru viitorul nostru și al copiilor noștri să-i determinăm pe guvernanți să renunțe la planurile de a ne lua banii !", notează sursa citată.

Conform proiectului de Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, publicat recent de Ministerul Finanțelor, contribuțiile sociale vor trece de la angajatori la angajați începând cu 1 ianuarie 2018.

"Nivelul contribuțiilor scade cu 2 puncte procentuale, astfel că din totalul de 39,25% contribuții plătite la un salariu brut se vor plăti 37,25%. Din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat", a informat Ministerul Finanțelor Publice (MFP), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în total, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

Proiectul de Ordonanță de Urgență ar fi trebuit să fie adoptat vineri, 3 noiembrie 2017, în ședință extraordinară de Guvern, însă aceasta a fost amânată pentru luni, 6 noiembrie 2017, fără a fi precizată ora desfășurării acesteia.

Surse guvernamentale au precizat că Executivul ar putea amâna și ședința extraordinară de luni, în cadrul căreia ar fi urmat să aprobe o serie de măsuri fiscal-bugetare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 DOCUMENT Ce categorii de bugetari ar putea rămâne fără pensii speciale. Inventarul complet al beneficiarilor ș…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima