Situaţia epidemiologică din Germania ar putea fi una destul de bună vara aceasta (virusolog)

Situaţia epidemiologică din Germania ar putea fi una destul de bună vara aceasta (virusolog)

Un expert berlinez în domeniul virusologiei a declarat că în această vară situaţia din Germania ar putea fi una destul de bună, cu continuarea campaniei de vaccinare şi relaxarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, informează luni dpa.

"Cred că vom vedea prima dată în luna iunie efectele ce pot fi atribuite vaccinării", a declarat directorul departamentului pentru virologie al Spitalului Universitar Charite de la Berlin, Christian Drosten, duminică seara la postul de televiziune ZDF.

Întrebat despre vacanţe, luatul mesei afară şi grătare cu prietenii, expertul a spus că multe lucruri pot fi permise acum în spaţii exterioare.

Cu toate acestea, Drosten a atenţionat că nu trebuie căzut prea devreme în ceea ce el a calificat drept "euforie totală".

El a subliniat că la toamnă imunitatea de turmă va ameliora situaţia, dar a atenţionat de asemenea că boala nu va dispărea toamna aceasta.

Persoanele nevaccinate vor continua să fie contaminate şi să se îmbolnăvească, însă nu va mai fi o răspândire necontrolată a virusului, a adăugat el.

Noul val de contaminări ce îngrijora autorităţile germane încă din noiembrie pare să fie acum în declin, rata de incidenţă scăzând două săptămâni consecutiv.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, numărul de noi contaminări la 100.000 de locuitori raportat pentru o perioadă de şapte zile a fost duminică seara de 118,6, în scădere faţă de numărul raportat săptămâna precedentă, de 146,5. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

4 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc