Situaţia epidemiologică din Germania ar putea fi una destul de bună vara aceasta (virusolog)

Situaţia epidemiologică din Germania ar putea fi una destul de bună vara aceasta (virusolog)

Un expert berlinez în domeniul virusologiei a declarat că în această vară situaţia din Germania ar putea fi una destul de bună, cu continuarea campaniei de vaccinare şi relaxarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, informează luni dpa.

"Cred că vom vedea prima dată în luna iunie efectele ce pot fi atribuite vaccinării", a declarat directorul departamentului pentru virologie al Spitalului Universitar Charite de la Berlin, Christian Drosten, duminică seara la postul de televiziune ZDF.

Întrebat despre vacanţe, luatul mesei afară şi grătare cu prietenii, expertul a spus că multe lucruri pot fi permise acum în spaţii exterioare.

Cu toate acestea, Drosten a atenţionat că nu trebuie căzut prea devreme în ceea ce el a calificat drept "euforie totală".

El a subliniat că la toamnă imunitatea de turmă va ameliora situaţia, dar a atenţionat de asemenea că boala nu va dispărea toamna aceasta.

Persoanele nevaccinate vor continua să fie contaminate şi să se îmbolnăvească, însă nu va mai fi o răspândire necontrolată a virusului, a adăugat el.

Noul val de contaminări ce îngrijora autorităţile germane încă din noiembrie pare să fie acum în declin, rata de incidenţă scăzând două săptămâni consecutiv.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, numărul de noi contaminări la 100.000 de locuitori raportat pentru o perioadă de şapte zile a fost duminică seara de 118,6, în scădere faţă de numărul raportat săptămâna precedentă, de 146,5. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție