ȘOC! Investigațiile din SUA, tot mai aproape de Dragnea! Noi documente CUTREMURĂTOARE despre legătura cu Burci!

ȘOC! Investigațiile din SUA, tot mai aproape de Dragnea! Noi documente CUTREMURĂTOARE despre legătura cu Burci!

Dezvăluire cu implicații majore. McClatchy: Fundraiserul lui Trump a cerut sprijin de la comitetul pentru afaceri externe din Congresul SUA pentru a-l ajuta sa câștige contracte în România. Legăturile din România cu Cristian Burci. 

Elliot Broidy, unul dintre fundraiserii importanți ai lui Donald Trump, a căutat ajutor vara trecută la Comitetul pentru Afaceri Externe din Congresul american și la lobbyistuil Rick Gates, un personaj cheie în investigația privind influența Rusiei în alegerile din 2016, în timp ce compania lui Broidy specializată în afaceri in zona armatei încerca să căștige contracte în România, scrie publicația americană McClatchydc.com, citată de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, Broidy a încercat să sa se foloseasca de o vizită efectuată în august 2017 în România de Ed Royce (senator republican de California), care prezidează Comitetul pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanților, pentru a ajuta compania Circinus să câștige încrederea câtorva parteneri politici controversați din București, potrivit unor emailuri și documente primite de McClatchy.

Înainte de vizita lui Royce, Broidy i-a oferit câteva sfaturi nesolicitate, iar documentele sugerează că omul de afaceri însuși a fost în România cam în același timp cu Royce. Un purtător de cuvânt din partea lui Royce a confirmat faptul că Broidy și Royce au discutat despre vizita în România, dar susține că Royce nu i-a urmat sfaturile.

Broidy a căutat de asemenea consilierea lui Gates, împreună cu care a lucrat în cadrul comitetului inaugural al președintelui Donald Trump, pentru a câștiga sprijinul Departamentului pentru Comerț al Statelor Unite pentru compania sa în încercarea de a câștiga contracte în România, susține McClatchy citând documente oficiale. Gates este unul dintre martorii care cooperează în procurorul special Robert Mueller în cadrul investigației referitoare la implicarea Rusiei în campania lui Trump în timpul alegerilor din 2016. A pledat vinovat luna trecută.

McClatchy evocă episodul invitării fostului premier Sorin Grindeanu și a lui Liviu Dragnea în ianuarie 2017 la ceremonia de investire a președintelui Trump și amintește că liderul PSD a avut o scurtă întrevedre cu Trump și cu câțiva potențiali aliați politici, inclusiv Royce, președintele comitetului pentru servicii secrete, Devin Nunes și cu primul consilier al lui Trump pe probleme de securitate, Michael Flynn, care a pledat vinovat în cadrul investigației lui Mueller.

Mcclatchy notează că eforturile PSD de a slabi legislația anticorupție a provocat proteste masive în România în iarna anului trecut. Înainte de vizita lui Royce în România de anul trecut, Broidy a încercat să-l convingă să nu se întâlnească cu procurorul șef anti-corupție, Laura Codruța Koveși, care l-a pus sub acuzare pe Dragnea și pe alți politicieni din partidul său, după cum rezultă din email-urile primite de Mcclatchy. Email-urile sugerează că Circinus a gazduit un eveniment la care a participat Royce și ca Broidy s-a întâlnit cu Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, cam în aceeași perioadă.

După această vizită, CEO-ul de la Circinus, Alan Blaine Stone, a redactat o scrisoare pe care oficialii Circinus sperau ca Royce să o trimită ministerului economiei din România, condus în acea vreme de Mihai Fifor, pentru a-i cere acestuia să sprijine eforturile Circinus de a câștiga contracte in domeniul apărării din România. Mcclatchy mai scrie că Broidy a donat 5400 de dolari – maximul permis de lege – în campania lui Royce cu două zile înainte de vizita lui Royce în România, după cum arata documentele oficiale citate de Mcclatchy. Royce și-a anunțat retragerea din Congresul american în ianuarie 2018.

Legăturile lui Broidy cu Burci

Mcclatchy mai scrie că documentele intrate în posesia ziarului mai arată că firma lui Broidy, Circinus, a fost în discuții cu un controversat om de afaceri român și cu un producător de filme care a jucat un rol cheie în scandalul fondului de pensii din New York.

Citește investigația integrală pe G4Media.ro.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public