ȘOC în PSD! Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu, fost PDL, la șefia organizației PSD București. C.Ștefănescu va fi instalat secretar general

ȘOC în PSD! Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu, fost PDL, la șefia organizației PSD București. C.Ștefănescu va fi instalat secretar general

ȘOC în PSD! Firea va fi înlocuită cu Gabriel Mutu, fost PDL, la șefia organizației PSD București. Codrin Ștefănescu va fi instalat secretar general al partidului. Gabriela Firea, cel mai vocal contestatar al lui Liviu Dragnea din interiorul PSD, va fi schimbată de la șefia interimară a organizației București a partidului dar, cel mai probabil, nu va fi și exclusă din cadrul formațiunii au declarat pentru  G4Media.ro surse social-democrate.

Decizia va fi luată în cadrul Comitetului Executiv Național (CEx), care a fost anunțat pentru luni la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

Potrivit surselor citate, în locul lui Firea va fi instalat, conform dorinței exprese a lui Liviu Dragnea, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. ”Mai mulți lideri PSD au cerut ca Eugen Teodorovici să fie pus președinte interimar al PSD București, dar Dragnea s-a opus. El l-a dorit pe Mutu în locul Gabrielei Firea”, au explicat surse din PSD pentru G4Media.ro .

O altă mutare care va fi făcută în cadrul CEx va fi promovarea lui Codrin Ștefănescu în funcția de secretar general al partidului în locul lui Marian Neacșu, exclus din PSD, alături de Adrian Țuțuianu, după ce s-a răzvrătit împotriva lui Liviu Dragnea. Pe funcția lăsată liberă de Ștefănescu, cea de secretar general adjunct, va fi promovat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Potrivit surselor consultate de G4Media.ro, deciziile au fost luate duminică seară, într-o ședință informală pe care președintele PSD a avut-o cu fidelii săi din conducerea partidului.

Fost membru PDL, Gabriel Mutu a demisionat în 2010 din partidul condus la acea vreme de Emil Boc și s-a înscris în PSD. Tocmai acesta a fost și motivul, au mai explicat sursele citate, pentru care Dragnea l-a ales pe Mutu în detrimentul lui Teodorovici pentru conducerea PSD București: actualul lider al PSD se cunoaște cu primarul Sectorului 6 de pe vremea când amândoi erau în Partidul Democrat.

Mutu a fost ales primar al Sectorului 6 în 2016, după două mandate consecutive de senator: 2008 – 2012 și 2012 – 2016. În 2009, Gabriel Mutu a urmat un curs de Siguranţă şi securitate naţională la Colegiul Național de Informații.

Nu se știe deocamdată dacă la ședința CEx de luni va fi remaniat Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării – mână dreaptă a lui Liviu Dragnea pentru relația cu baronii locali. Penalizarea lui Stănescu este incertă, nefiind clar până în acest moment dacă liderul PSD a reușit să strângă masa critică pentru schimbarea baronului de Olt, unul dintre cei mai vocali critici ai săi din interiorul partidului, alături de Gabriela Firea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie