Sociolog: Oamenii îl percep în mod natural pe Cioloș ca fiind SCHIMBAREA. Beneficiul de imagine s-a dus, tot natural, spre USR

Sociolog: Oamenii îl percep în mod natural pe Cioloș ca fiind SCHIMBAREA. Beneficiul de imagine s-a dus, tot natural, spre USR

Date surprinzătoare cu doar două săptămâni înainte de votul pentru alegerea noului Parlament. Un foarte apreciat sociolog a comentat pentru Comisarul.ro, sub anonimat, tendințele electoratului după două săptămâni de campanie și tot atâtea rămase până la vot. Solicitarea sa de a păstra discreția este normală, atâta timp cât conduce sondajele unui institut ale cărui rezultate sunt prezentate deja de un post de știri. Declarațiile sale sunt însă mai mult decât interesante. Și explică într-un fel gestul abrupt al premierului Dacian Cioloș de a se delimita de imaginea PNL. Anunț făcut în cadrul unui interviu servit de la Ziare.com.

Oamenii îl percep pe Cioloș ca fiind „schimbarea”

Reputatul sociolog spune că singura entitate participantă la procesul electoral care este văzută/identificată de public ca simbolizând schimbarea este Dacian Cioloș. Niciun partid sau lider politic din zona consacrată ca fiind tradițională n-au întrunit suficiente aprecieri pentru a putea fi luați în calcul. „Este un fenomen nou cu care ne-am confruntat”, spune apreciatul sociolog. „Dacian Cioloș și USR merg aproape de mână, ca să mă exprim plastic”, completează sociologul. „Cu amendamentul că procentul foarte mare de încredere în Cioloș nu s-a transferat încă în totalitate spre USR. Însă mai sunt două săptămâni și procesul este unul crescător”, mai spune sociologul. El mai spune că înțelege supărarea și stupoarea din tabăra PNL. Însă percepția naturală a oamenilor că Cioloș reprezintă o schimbare nu se lipește de PNL.

Beneficiul de imagine al lui Cioloș se transferă spre USR

Procentele prezentate de liderul USR la mijlocul săptămânii ar putea fi și mai mari în ziua votului dacă electoratul responsabil va ajunge la urne. Mai ales că beneficiul de imagine al lui Cioloș se transferă spre USR. Într-un procent foarte mare. 

Ce răspunde sociologul la întrebarea dacă cifrele prezentate de Nicușor Dan sunt reale? „Da, înclin să cred că sunt reale, chiar dacă în măsurătorile noastre aceste cifre sunt la această oră doar tendințe. Însă, repet, cifrele se pot duce și mai sus. Părerea mea este că ultimele cifre înainte de vot ”

Nicuşor Dan, preşedintele USR, a prezentat miercuri rezultatele sondajului Kantar-TNS, realizat la comanda Uniunii Salvaţi România. Cercetarea sociologică arată că USR ar fi ajuns la 19%, faţă de 18% cât ar avea PNL.

PSD are 40%, ALDE şi PMP câte 7% iar UDMR 3%. Tot 3% ar avea şi PRU, iar Alianţa Noastră România este la 2%.

"Rezultatele prezentate mai jos fac parte dintr-un studiu desfăşurat între 11-21 noiembrie 2016. Interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI – Computer Assisted Telephone Interviews). Prezentul studiu a fost realizat la comanda USR. Eşantionul studiului este de 1003 respondenţi. Studiul este reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii conform datelor din anexă (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790). Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Pe de alta parte, cifrele unui sondaj realizat la comanda PNL, obtinute de HotNews.ro, sunt diferite:

PSD 40%

PNL 32%

USR 10%



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…