Șocul unui proprietar de Tesla, după o ploaie banală: „Am fost uluit!”. Ce a pățit mașina și ce factură a primit

Șocul unui proprietar de Tesla, după o ploaie banală: „Am fost uluit!”. Ce a pățit mașina și ce factură a primit

Un proprietar de Tesla a declarat că a fost "uimit" când el și partenerul său au primit o factură uriașă pentru a-și repara vehiculul electric.

Johnny Bacigalupo și partenerul lui, Rob Hussey, au declarat pentru publicația scoțiană Edinburgh Live că au fost facturați cu 17.374 de lire sterline, adică aproximativ 21.000 de dolari, pentru a-și repara Tesla după ce bateria acesteia a fost deteriorată de ploaie săptămâna trecută, potrivit businessinsider.com.

"Sincer, nu-mi vine să cred că s-a întâmplat așa ceva. Când am primit primul telefon, am crezut că vom primi o factură de 500 sau 1.000 de lire sterline", a declarat Bacigalupo pentru Edinburgh Live. "Când au spus peste 17.000 de dolari - este absolut obscen. Inima mea a pierdut o bătaie, sincer".

J.D. Power l-a citat pe Elon Musk spunând în 2019 că ar putea costa între 5.000 și 10.000 de dolari pentru a înlocui o baterie Tesla, dar a adăugat că cifrele sunt diferite în 2023. Recurrent, care raportează despre sănătatea bateriilor EV, a declarat că înlocuirea bateriei ar putea costa între 5.000 și 20.000 de dolari.

Bacigalupo și Hussey au declarat că, după ce nu au reușit să pornească vehiculul și au aranjat ca acesta să fie livrat la Tesla Edinburgh de către o firmă de colectare, au primit miercuri un telefon prin care au fost informați că bateria a fost "deteriorată din cauza pătrunderii apei".

Ei au spus că li s-a spus că garanția de opt ani nu acoperă acest lucru și au fost întrebați dacă doresc să continue cu o reparație care costă aproximativ 21.000 de dolari.

"Am fost uluit și nu prea îmi găseam cuvintele", a declarat Bacigalupo pentru Edinburgh Live, adăugând că l-a întrebat pe reprezentantul Tesla în ce măsură cuplul a fost vinovat.

Publicația a declarat că a verificat factura prin corespondența dintre Tesla și cuplu și a văzut un e-mail de la serviciul de relații cu clienții Tesla care spunea că investighează plângerea.

Un incident similar a avut loc anul trecut, când unui proprietar canadian de Tesla i s-a spus că va costa 26.000 de dolari pentru a obține o baterie de schimb pentru vehiculul său, a relatat Fox Business.

Proprietarul, Mario Zelaya, și-a împărtășit experiența într-un videoclip TikTok și a spus că a rămas blocat în afara Tesla Model S după ce bateria s-a descărcat. Zelaya a spus că, în cele din urmă, și-a vândut Tesla.

Bateriile EV-urilor se pot deteriora în ritmuri diferite, în funcție de numeroși factori, inclusiv de modul în care au fost încărcate și de mediul în care a fost condus vehiculul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”