Șoferul cu Touareg care a lovit un Logan în zona Fântânii Miorița, reținut de procurori

Șoferul cu Touareg care a lovit un Logan în zona Fântânii Miorița, reținut de procurori

Iulian Șerban Sănducu, șoferul unui VW Touareg care a șicanat și lovit, în 2015, un autoturism Dacia Logan în zona Fântânii Miorița, a fost reținut miercuri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la data de 4 iulie, în jurul orelor 10,15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe șoseaua București-Ploiești, în zona Fântânii Miorița, pe sensul de ieșire din București, în condițiile unui trafic intens, Iulian Șerban Sănducu a avut un comportament șicanator și agresiv față de un alt participant la trafic — persoana vătămată C.F., aflat într-un autoturism marca Dacia Logan împreună cu părinții săi.

Procurorii arată că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, Iulian Șerban Sănducu a frânat brusc și a virat violent în direcția autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenționat.

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroșând în traiectoria sa un alt autoturism care circulă pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanță de un pieton (persoana vătămată B.C.I.), a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia.

"Prin acțiunea violentă descrisă mai sus, comisă pe șos. București-Ploiești, în prezența a numeroși participanți la trafic, incidentul fiind totodată amplu relatat în presă, au fost tulburate ordinea și liniștea publică, aducându-se astfel o atingere relațiilor referitoare la conviețuirea socială. Facem precizarea că prezența cauză penală are la bază sesizarea din oficiu a Parchetului de pe lângă Tribunalul București ca urmare a postării pe internet, la data de 23.09.2015, a înregistrării video a incidentului descris anterior", declară procurorii.

Iulian Șerban Sănducu va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!