Soldații ruși se plâng de condițiile grele din tranșee: Noroi, umezeală și frig

Soldații ruși se plâng de condițiile grele din tranșee: Noroi, umezeală și frig

Menținerea unor condiții de trai decente în pozițiile defensive a fost o provocare pentru ambele părți beligerante, dar dovezile din surse deschise au evidențiat "un nivel în general foarte slab" al "administrației pe teren în rândul forțelor rusești", potrivit evaluării zilnice a Ministerului britanic al apărării privind situația de pe câmpul de luptă, citat de Insider.

Venirea iernii va înrăutății condițiile din tranșee FOTO PROFIMEDIA

Soldații ruși se confruntă cu condiții din ce în ce mai grele pe linia frontului din Ucraina, pe măsură ce se apropie iarna, potrivit raportului actualizat publicat duminică de Ministerul britanic al Apărării.

Soldați care s-au întors recent de pe linia frontului au descris faptul că adesea au stat "uzi din cap până în picioare" săptămâni în șir, în mărturii oferite miercuri la conferința de afaceri militare Ogakov Readings care a avut loc la Moscova.

Aceștia au mai dezvăluit au mâncat aceeași mâncare zi de zi , în timp ce trebuiau să suporte condiții noroioase. Unul dintre ei a spus că nu au putut nici măcar să fiarbă apă pentru ceai, deoarece aprinzând un foc ar fi riscat să alerteze forțele ucrainene.

Potrivit actualizării serviciilor britanice de informații, că menținerea unor condiții de trai decente în pozițiile defensive a fost o provocare pentru ambele forțe. Totuși, dovezile din surse deschise au evidențiat "un nivel în general foarte slab" al "administrației de bază pe teren în rândul forțelor rusești".

Această situație are loc probabil din cauza penuriei de "comandanți tineri motivați" și "sprijinului logistic variabil", conform Ministerului Apărării.

În timp ce războiul dintre Rusia și Ucraina intră în a doua iarnă, luptele continuă să facă ravagii în întreaga țară, iar iernile notorii din Ucraina, cu zăpadă și gheață, vor reprezenta probabil provocări pentru ambele părți, în special când vine vorba de operarea armamentului, de deplasarea trupelor și a echipamentelor și de menținerea bunăstării soldaților.

Acest lucru va însemna probabil că artileria va rămâne o armă cheie în conflict, deoarece trupele statice și peisajele sterpe vor face dificilă disimularea forțelor din ambele tabere, a declarat pentru Reuters colonelul Oleksandr Popov, un comandant de artilerie.

"Una este să alergi 300 de metri până la o poziție inamică în iunie și cu totul altceva când ești în noroi până la genunchi, cu haine călduroase, echipament de protecție, un rucsac cu haine de rezervă", a adăugat el.

Cel mai important general ucrainean, Valeri Zalujnîi, a declarat săptămâna aceasta pentru The Economist că războiul se află într-un impas, o evaluare pe care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a contestat-o.

Contraofensiva ucraineană nu a reușit până acum să obțină câștiguri semnificative, iar Rusia continuă să încerce să avanseze în orașul Avdiivka din estul țării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat