Somnul insuficient poate pune în pericol sănătatea copiilor (raport)

Somnul insuficient poate pune în pericol sănătatea copiilor (raport)

Mai mult de 60% dintre copiii şi adolescenţii din China nu dorm suficient, ceea ce le poate pune în pericol sănătatea, potrivit unui raport recent, citat luni de China Daily şi preluat de Xinhua.

Temele şcolare şi utilizarea dispozitivelor electronice sunt cauze majore ale somnului inadecvat, se arată în raportul publicat de Societatea chineză de cercetare în domeniul somnului.

Aproape 63% dintre tinerii chinezi cu vârste cuprinse între 6 şi 17 de ani dorm mai puţin de opt ore pe zi, potrivit studiului. În cazul tinerilor între 13 şi 17 de ani, procentul este mai mare, de 81%.

Raportul se bazează pe un sondaj efectuat la sfârşitul anului trecut şi în luna ianuarie, realizat în rândul a circa 70.000 de copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani din China, Hong Kong, Macao şi Taiwan.

Potrivit sursei citate, numărul mare de teme pentru acasă şi dispozitivele electronice au fost principalele două cauze ale somnului inadecvat. 8,4% dintre copii au afirmat că de luni până joi sunt ocupaţi cu rezolvarea temelor după ora 23:00.

Mai mult de 41% dintre copiii şi adolescenţii care dorm prea puţin utilizează dispozitive electronice, precum computerele şi telefoanele mobile, potrivit sondajului, care a constatat de asemenea că tinerii ai căror părinţi folosesc smartphone-uri în faţa lor riscă să nu beneficieze de somn suficient.

Alţi factori, precum zgomotul şi poluarea luminoasă, au contribuit de asemenea la această problemă, se arată în raport. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...