Sondaj IMAS: PSD, cel mai mic scor din ultimele șapte luni. PNL conduce în intențiile de vot

Sondaj IMAS: PSD, cel mai mic scor din ultimele șapte luni. PNL conduce în intențiile de vot

PSD înregistrează cel mai mic procent în intențiile de vot din ultimele șapte luni, ajungând la 20,8%, potrivit datelor unui sondaj IMAS, realizat la comanda  Europa FM , realizat în perioada 6 – 26 august. În ianuarie, PSD era creditat cu 20,6%. PNL rămâne pe primul loc cu 33,6% din intenţiile de vot la parlamentare.

Pe locul 3 în ierarhia politică este Alianţa USR – USR, cu 18,3% din opţiuni – o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa avea 17,2%.

Pro România creşte în această lună, ajungând la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.

UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, după ce în iunie era creditată cu doar 3,4%, iar în iulie înregistra o revenire (5,6%).

PMP rămâne sub limita care i-ar permite să intre în Parlament (4,1%), iar ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot. Pentru formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu este cel mai slab scor, reprezentând mai puţin de o treime din procentajul pe care îl avea în urmă cu exact un an (7,4% în august 2019).

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.





 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…