SpaceX a amânat în ultimul moment lansarea navei Starship. Când va avea loc o nouă încercare VIDEO

SpaceX a amânat în ultimul moment lansarea navei Starship. Când va avea loc o nouă încercare VIDEO

Compania lui Elon Musk avea în vedere luni să lanseze pentru prima dată în spațiu racheta sa impunătoare Starship de la o instalație privată din Texas, de-a lungul coastei Golfului.

SpaceX

Cu mai puțin de 15 minute rămase din numărătoarea inversă, compania a anunțat că amână lansarea.

Directorul de zbor a decis "să oprească lansarea programată pentru astăzi" din cauza unei probleme cu sistemul de presurizare al boosterului Super Heavy, potrivit cnbc.com.

Kate Tice, de la SpaceX, a declarat că se așteaptă să treacă cel puțin 48 de ore până la o nouă încercare, care ar urma să aibă loc miercuri.

"Nu suntem foarte siguri care va fi momentul pentru următoarea încercare”, a spus Tice, precizând că va depinde de datele pe care SpaceX le-a văzut în urma încercării de astăzi.

Lansarea orbitală Starship reprezintă punctul culminant al mai multor ani de muncă de reglementare și teste tehnologice . Conducerea companiei a subliniat în mod repetat natura experimentală a lansării.

SpaceX a sperat să efectueze prima lansare orbitală Starship încă din vara anului 2021, dar întârzierile în dezvoltare și aprobarea FAA au amânat calendarul.

Starship este conceput pentru a transporta mărfuri și oameni dincolo de Pământ și este esențial pentru planul NASA de a readuce astronauții pe Lună.

În urmă cu doi ani, SpaceX a câștigat un contract de aproape 3 miliarde de dolari de la NASA pentru a folosi Starship ca un modul de aterizare pe Lună cu echipaj. Astfel, Starship ar urma să fie folosit pentru ca parte a programului lunar Artemis al NASA, livrând astronauți pe suprafața lunară de la racheta SLS și capsula Orion a agenției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...