Spania: Decesul actriţei Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem

Spania: Decesul actriţei Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem

Actriţa spaniolă Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem, a murit sâmbătă la vârsta de 82 de ani, au anunţat copiii ei într-un comunicat postat pe reţelele sociale, notează AFP.

"Dorim să împărtăşim vestea că Pilar Bardem, mama noastră, exemplul nostru, a murit. A plecat în pace, fără suferinţă şi înconjurată de dragostea familiei sale", au scris copiii ei, Carlos, Monica şi Javier, într-un mesaj publicat sâmbătă seara pe contul de Twitter al lui Carlos.

Născută la Sevilla în 1939, Pilar Bardem a fost fiica unui cuplu de actori şi sora celebrului cineast Juan Antonio Bardem.

Cei trei copii ai săi s-au dedicat, de asemenea, profesiei de actor, ajungând, în cazul lui Javier, la faima internaţională cu Oscarul pentru rolul său din No Country for Old Man (Nu există ţară pentru bătrâni) al fraţilor Coen.

Cu zeci de filme, piese de teatru şi seriale, Pilar Bardem a avut o carieră solidă în Spania, unde a câştigat Premiul Goya pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto (Nimeni nu va vorbi despre noi când vom fi morţi) în 1995.

Cu puternice convingeri progresiste, ea a militat pentru diferite cauze, inclusiv pentru îmbunătăţirea condiţiilor actorilor.

Ea a făcut parte din "Nu războiului", deviza sub care personalităţi ale culturii spaniole şi-au exprimat respingerea războiului din Irak în 2003.

În 2008, a primit medalia de aur pentru merit în artele spaniole.

"Ea ne lasă uriaşa sa moştenire în film, teatru şi televiziune. Dar marea Pilar Bardem a fost mai presus de toate o apărătoare a egalităţii, libertăţii şi drepturilor tuturor", a declarat premierul spaniol, Pedro Sanchez, pe contul său de Twitter .


Pilar Bardem a fost şi soacra laureatei Premiului Oscar Penelope Cruz, soţia fiului ei Javier. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu