Spionajul militar ucrainean reacționează: „Planurile scurse ale contraofensivei” sunt false

Spionajul militar ucrainean reacționează: „Planurile scurse ale contraofensivei” sunt false

Documente de război clasificate care detaliază planurile secrete ale SUA și NATO de a ajuta armata Ucrainei în contraofensiva împotriva Rusiei au apărut pe rețelele sociale. Ucrainenii spun că ele sunt false și operațiunea este pusă la cale de Rusia.

FOTO: Ministerul Apărării Ucraina via Twitter

Deși Pentagonul a anunțat că investighează cine ar fi putut fi în spatele scurgerii documentelor, care au apărut pe Twitter și pe Telegram, oficialii Ministerului Apărării din ucraina spun că „planurile” devoalate sunt false.

Reprezentantul Serviciului de Informații al Apărării al Ministerului Apărării, Andri Yusov, spune că „în ultimele decenii, cele mai de succes operațiuni ale serviciilor speciale rusești au avut loc în Photoshop. Din analiza preliminară a acestor materiale, vedem cifre false privind pierderile de ambele părți. Unele dintre informații sunt colectate în mod explicit din surse deschise”, transmite Pravda .

El arată că nu este niciun secret faptul că Ucraina a ridicat problema sprijinului aerian, a lipsei tancurilor, muniției sau altor echipamente militare necesare pentru eliberarea teritoriilor ocupate. „Pentru altceva, vom aștepta comentarii oficiale (de la Pentagon n. red.). Dar societatea ucraineană nu are niciun motiv să se îngrijoreze”, a mai spus oficialul.

Yusov a adăugat că va exista o contraofensivă, iar rușii vor vedea și vor simți principalele „planuri” pe câmpul de luptă. El a sugerat, de asemenea, că rușii ar fi falsificat documente pentru a încetini ajutorul occidental pentru Ucraina.

Yusov a mai spus că planurile contraofensivei sunt „informații top-secret”, iar decizia finală este luată de conducerea militaro-politică ucraineană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro