Spirală strălucitoare misterioasă, imortalizată pe cerul din Alaska. Explicația oamenilor de știință

Spirală strălucitoare misterioasă, imortalizată pe cerul din Alaska. Explicația oamenilor de știință

Un fotograf din orașul Anchorage, Alaska, a surprins un peisaj care i-a tăiat respirația. Artistul, hotărât inițial să surprindă aurora boreală a rămas uimit când a văzut o spirală strălucitoare misterioasă. El a povestit că nici măcar nu și-a dat seama la ce anume ia parte. Răspunsul a fost dat de oamenii de știință.

Spirală strălucitoare misterioasă FOTO Todd Salat

Todd Salat, un fotograf din Anchorage, se află sâmbătă la Delta Junction, oraș din Alaska situat la peste 500 de kilometri, înarmat, ca de fiecare dată, cu aparatul său de fotografiat. La primele ore ale dimineții el a pândit momentul unei aurore boreale, pe care spera să o imortalizeze în imagini spectaculoase.

A avut parte, în schimb, de ceea ce el a numit „cel mai bizar lucru” pe care l-a văzut vreodată.

Spirala misterioasă

Artistul a zărit o lumină apărută bruscă, strălucitoare, venită de la orizontul nordic. Aceasta a început să capete rapid o formă de spirală, pe măsură ce părea că se apropie.

image

A devenit din ce în ce mai mare. Și nu aveam absolut nicio idee despre ce este vorba, a povestit Todd Salat, citat de publicația Anchorage Daily News .

Spirala alb-albastruie se mișca rapid. După aproximativ cinci minute, era aproape deasupra capului său.

„A fost o frumoasă piesă de artă pe cer. Aș spune că acesta a fost, poate, cel mai bizar lucru pe care l-am văzut vreodată, în viața mea”, a continuat fotograful.

Bărbatul, care are un blog de fotografie intitulat Aurora Hunter, unde adună colecții de imagini cu uimitoarele aurore boreale, a stat timp de două ore să surpindă respectiva spirală luminoasă. În tot acest timp, el s-a întrebat ce anume are în fața ochilor săi.

Explicația științifică

Don Hampton, profesor asociat de cercetare la Institutul de Geofizică Fairbanks de la Universitatea din Alaska, a declarat, sâmbătă, prin e-mail că spirala „pare a fi o evacuare a motorului de rachetă, dintr-o misiune SpaceX Transporter-7, lansată pe Falcon 9, cu aproximativ trei ore mai devreme, în California.”

Sunt vaporii de apă proveniți din evacuarea motorului, care captează lumina soarelui de la mare altitudine, strălucind efectiv și creând această spirală”, a scris Hampton.

Pe măsură ce racheta a câștigat altitudine, „a făcut această trecere peste Alaska, uimindu-i pe mulți observatori de noapte”, a mai adăugat el.

La sute de mile depărtare de Todd Salat, moașa Elizabeth Withnall, din regiunea arctică Kotzebue a fost, de asemenea, afară la primele ore ale zilei de sâmbătă, sperând să zărească aurora boreală, care se prognoza că va fi strălucitoare peste noapte. A făcut câteva fotografii cu spirala și a cerut explicații pe internet.

Ea a postat imaginile pe grup de Facebook, pe care oamenii îl folosesc pentru a urmări activitatea aurorelor și a întrebat dacă știe cineva despre ce este vorba . Cea mai populară explicație a fost: lansarea SpaceX, care a implicat zeci de sateliți.

Avem parte de o mulțime de fenomene foarte neobișnuite pe cerul din nordul îndepărtat. Am văzut arcuri de ceață și curcubee în jurul lunii. Așa că m-am gândit doar că acesta este un alt lucru ciudat de pe cer care nu știu ce este, a spus femeia.

Imaginea suprinsă de Elizabeth Withnall

Imaginea suprinsă de Elizabeth Withnall

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...