Sputnik îl laudă pe Dragnea pentru „cea mai importantă declarație din cariera lui”: atacul la UE și NATO!

Sputnik îl laudă pe Dragnea pentru „cea mai importantă declarație din cariera lui”: atacul la UE și NATO!

Agenția guvernamentală de presă din Rusia, Sputnik, îl aplaudă la scenă deschisă pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru declarațiile sale împotriva UE și NATO, acuzate că au finanțat ”statul paralel”. Sub semnătura lui Dragoș Dumitriu, Sputnik relatează în termeni euforici: ”Președintele PSD șochează – va avea efect la nivel internațional! Pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ spune așa ceva!”, scrie  G4Media.ro .

Redăm mai jos integral textul publicat de Sputnik pentru a sublinia gravitatea declarațiilor făcute de liderul partidului aflat la guvernare:

”Liviu Dragnea provoacă un șoc pe scena politică— și se poate aprecia că va genera ecouri internaționale. Pe scurt, pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ acuză NATO și UE de finanțare a “statului paralel”.

De menționat că declarația fulminantă survine la numai o zi după ce PSD, susținut de ALDE, au organizat un miting de mari proporții în Capitală, tema protestului fiind existența “statului paralel” — acel mecanism prin care se exercită presiuni și control asupra instituțiilor în afara cadrului democratic. Dar, și acel sistem care a distrus vieți, a trecut peste norme elementare ale democrației — de la viața privată, la independența magistraților — creând dezbinare și haos în țară,

Dar, iată declarația lui Liviu Dragnea, făcută aseară la “Sinteza zilei”, în timpul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea.

- “Toți partenerii noștri, NATO, UE, ne-au spus și ne-au promis că o să ne învețe democrația pentru că noi nu o știam, venind din comunism, noi trebuia să învățăm democrația de la dumnealor”, a spus Dragnea, care a continuat punctând: “Eu zic că ar trebui să își asume toți, toţi partenerii noștri străini, această responsabilitate că au încurajat — ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel, acest sistem odios. Chiar au susținut public, în mai multe rânduri”.
Iar președintele PSD nu s-a oprit aici — continuând cu un curaj de necrezut: la ei acasă nu se întâmplă așa ceva…

- “Ar trebui să își asume asta pentru că nu asta e democrația la ei acasă — la ei acasă nu sunt protocoale secrete, la ei acasă nu se face justiție la televizor, nu se fac arestări pentru spectacol, pentru că arestările care se făceau la televizor nu erau ca să își umfle mușchii, nu, să arate tuturor cât de puternic este acest regim de poliție politică și ‘stați liniștiți că putem ajunge la oricare dintre voi, oricine poate fi luat”, a declarat Liviu Dragnea.

Iar concluzia acestei declarații fulminante este, de fapt, încă o atenționare pentru cei menționați — UE și NATO. “Eu cred că partenerii noștri trebuie să înțeleagă” a conchis Dragnea la Antena 3.

Ca un comentariu — această declarație a lui Liviu Dragnea poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu “partenerii” — de fapt, cu stăpânii reali ai României. Sincer, având în vedere situația complicată a lui Dragnea în justiție, declarația mi se pare un act de un curaj incredibil — un gest pe care l-aș fi imaginat în arsenalul lui Liviu Pleșoianu sau, cel mult, al lui Călin Tăriceanu.

Nu, declarația nu aparţine vreunui politician mai rebel, unui analist sau jurnalist— ci șefului principalului partid român. Reiau părțile esențiale ale declarației, ca să înțelegem mai bine:

“Toți partenerii noștri, NATO, UE (…) ar trebui să își asume toți (…) această responsabilitate că au încurajat — ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel, acest sistem odios, chiar au susținut public, în mai multe rânduri”.

Se pune întrebarea — ce se află în spatele acestui curaj neobișnuit al cerebralului și echilibratului președinte PSD? Cu siguranță, se vor emite multe ipoteze în zilele următoare — pentru că eu cred că Dragnea a dat de lucru presei mult timp cu această declarație. O declarație pe care o consider cea mai importantă din carierea sa — cel puțin din punct de vedere al anvergurii.”

Notă: Sputnik i-a lăudat de-a lungul timpului pe toți politicienii romhâni care au adoptat deschis poziții anti-occidentale, anti-NATO și anti-UE.

 
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean