Statele Unite anunță expulzarea a doi oficiali ruși după ce un diplomat american a fost atacat la Moscova

Statele Unite anunță expulzarea a doi oficiali ruși după ce un diplomat american a fost atacat la Moscova

Statele Unite au expulzat doi oficiali ruși la 17 iunie, ca răspuns la un atac al unui polițist rus asupra unui diplomat american la Moscova la începutul lunii, a anunțat vineri Departamentul de Stat, informează Reuters.


"La data de 17 iunie, am expulzat doi oficiali ruși din Statele Unite ca răspuns la acest atac", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby, refuzând să ofere mai multe detalii despre aceste expulzări.

Anterior, Kirby a declarat într-un briefing de presă că un polițist rus a atacat un diplomat american acreditat în timp ce acesta încerca să intre în complexul Ambasadei SUA din Moscova pe 6 iunie.

"Această acțiune nu a fost provocată și a pus în pericol siguranța angajatului nostru", a notat purtătorul de cuvânt, adaugă Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”