Statele Unite cred că Rusia încearcă să se aprovizioneze cu arme din Coreea de Nord

Statele Unite cred că Rusia încearcă să se aprovizioneze cu arme din Coreea de Nord

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat sâmbătă că Statele Unite cred că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, se află în Coreea de Nord pentru a asigura aprovizionarea Moscovei cu arme necesare invaziei Ucrainei, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a făcut o vizită în Coreea de Nord FOTO EPA-EFE

După vizita la Phenian a ministrului Serghei Şoigu, Antony Blinken a declarat că Rusia încearcă să-şi procure arme de la aliaţii săi.

''Mă îndoiesc sincer că se află în vacanţă acolo. Vedem că Rusia caută cu disperare sprijin, arme, oriunde le poate găsi, pentru a-şi continua agresiunea împotriva Ucrainei', a declarat pentru presă Antony Blinken, aflat în vizită în Australia.

''O vedem în Coreea de Nord, o vedem şi cu Iranul, care a furnizat Rusiei numeroase drone , pe care Moscova le foloseşte pentru a distruge infrastructura civilă şi pentru a ucide civili în Ucraina'', a mai spus Blinken.

În timpul vizitei sale în Coreea de Nord, Serghei Şoigu s-a întâlnit cu liderul ţării, Kim Jong Un, cu care a avut o ''discuţie amicală'', potrivit presei oficiale nord-coreene.

Ministrul rus, Serghei Șoigu, și o delegație chineză condusă de un membru al politrucilor Partidului Comunist au sosit în Coreea de Nord în această săptămână pentru cea de-a 70-a aniversare a sfârșitului Războiului din Coreea, sărbătorită în Coreea de Nord drept "Ziua Victoriei".

Rusia, un aliat istoric al Coreei de Nord, este una dintre puţinele ţări cu care Phenianul întreţine relaţii de prietenie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB