Statele Unite impun sancțiuni împotriva a 18 indivizi și entități în legătură cu programul balistic al Iranului

Statele Unite impun sancțiuni împotriva a 18 indivizi și entități în legătură cu programul balistic al Iranului

Statele Unite ale Americi au impus sancțiuni împotriva a 18 indivizi și entități ca urmare a susținerii acestora pentru programul de rachete balistice și alte activități militare ale Iranului, a anunțat marți Departamentul de Stat american, relatează DPA.

Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la 'activitățile 'nocive' ale Iranului în întregul Orient Mijlociu, care subminează stabilitatea, securitatea și prosperitatea regională', inclusiv prin sprijinul acordat grupurilor teroriste, regimului sirian și rebelilor houthi din Yemen.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, a acuzat Iranul că testează și dezvoltă rachete balistice în semn de 'sfidare directă' a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU. Noile sancțiuni au fost impuse ca 'răspuns la aceste amenințări iraniene continue', a spus ea.

Printre entitățile vizate se numără două organizații având legături cu Corpul Gărzilor Revoluției Islamice. Unele dintre entitățile vizate au fost implicate în programele balistice iraniene, în alte achiziții militare sau în activități de sprijin pentru Corpul Gărzilor Revoluției Islamice.

Anunțul Departamentului de Stat al SUA survine după ce Washingtonul a certificat luni faptul că Teheranul și-a îndeplinit angajamentele în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

2 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia