Statele Unite le-au propus palestinienilor o confederaţie cu Iordania, susţine o sursă israeliană

Statele Unite le-au propus palestinienilor o confederaţie cu Iordania, susţine o sursă israeliană

Consilierii americani care lucrează la un plan de pace între israelieni şi palestinieni i-au propus preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, formarea unei confederaţii cu Iordania, a afirmat duminică o sursă din Israel, citată de AFP.

Hagit Ofran, reprezentantă a organizaţiei neguvernamentale israeliene Pace Acum, a participat duminică la o întâlnire a lui Abbas cu militanţi pentru pace din Israel. Ulterior, ea a declarat agenţiei France Presse că liderul palestinian a relatat despre un dialog pe care l-a purtat la o dată neprecizată cu Jared Kushner, ginere şi consilier al preşedintelui SUA, Donald Trump, şi cu trimisul special al Washingtonului în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt.

Potrivit lui Ofran, Abbas a răspuns că este interesat de ideea unei confederaţii doar dacă din aceasta urmează să facă parte şi Israelul. Practic, este vorba de un refuz, deoarece Israelul nu va accepta niciodată, a adăugat ea.

Biroul lui Abbas a confirmat întâlnirea cu militanţii israelieni, dar nu şi dezvăluirile despre conţinutul convorbirilor. Oficial, Autoritatea Palestiniană a întrerupt dialogul cu Statele Unite după ce preşedintele Trump a recunoscut în decembrie anul trecut Ierusalimul drept capitală a Israelului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...