Steagul Rusiei în maneaua PSD? Citiți ce spune un fost analist FBI! Descrie perfect discursul de campanie al lui Dragnea!

Steagul Rusiei în maneaua PSD? Citiți ce spune un fost analist FBI! Descrie perfect discursul de campanie al lui Dragnea!

Steagul Rusiei în maneaua PSD? Citiți ce spune un fost analist FBI! Descrie perfect discursul de campanie al lui Dragnea! Alegerile europarlamentare, ținta campaniilor de dezinformare a Rusiei și a grupurilor de extremă-dreapta. Se încearcă subminarea încrederii în Uniunea Europeană și în democrație, spune un fost analist FBI.

La mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, o constelație de site-uri și conturi de social media legate de Rusia și grupuri de extremă-dreapta răspândesc dezinformări, încurajând dezbinarea și amplificând neîncrederea în partidele de centru care au guvernat timp de decenii, relatează New York Times.

Europarlamentare 2019: Jumătate dintre alegătorii europeni e posibil să fi văzut știri false susținute de Rusia

Anchetatorii Uniunii Europene, centrele universitare și grupurile de advocacy spun că noile eforturi de dezinformare împărtășesc multe dintre amprentele digitale și tacticile folosite anterior în atacurile ruse, inclusiv în intereferența Kremlinului în campania prezindețială din SUA în 2016.

Anumite site-uri de comentarii din Italia, de exemplu, conțin aceleași semnături electronice ca site-urile pro-Kremlin, în timp ce unele grupuri politice din Germania folosesc servere folosite de către hackerii rusi care au atacat Comitetul Democratic Național.

Activitatea oferă dovezi proaspete că, în ciuda acuzațiilor, expulzărilor și incriminărilor, Rusia rămâne de neclintit în campania sa de a slăbi instituțiile din Vest și de a împrăștia diviziunea politică. În ciuda eforturilor depuse de companiile americane de tehnologie privind politica online, rămâne în continuare mult mai ușor să răspândești informații false decât să le oprești.

Rusia rămâne o forță în domeniul răspândirii informațiilor false, în schimb cercetătorii au descoperit, de asemenea, și imitatori, în special în zona de extremă-dreapta. Aceste grupuri funcționează de multe ori ca niște ecouri ale propagandei rusești, motiv pentru care este greu, de multe ori, să faci diferența între dezinformarea practicată de grupurile extremiste, campania Kremlinului sau dezbaterile politice autentice.

Cu toate acestea, anchetatorii sunt siguri că profilurile de Facebook, conturile de Twitter, grupurile de WhatsApp și site-urile care difuzează știri false și dezbinatoare despre Uniunea Europeană, NATO sau imigranți. Teoriile conspiraționiste sunt trâmbițate în mod liber, printre acestea numărându-se și faptul că incendiul de luna trecută de la Notre-Dame a fost opera teroriștilor islamici, a unei agenții de spionaj sau a unui grup de elită care conduce în mod secret lumea.

De multe ori, aceste mesaje vin direct din mass-media din Rusia care apoi sunt repetate și amplificate peste tot. Altele sunt camuflate cu grijă: Facebook a închis săptămâna trecută în Italia o serie de pagini care ascundeau mesaje politice de extremă-dreapta în ceea ce părea să fie site-uri de lifestyle sau de sport.

”Ținta aici este mai mare decât orice alegere”, a spus Daniel Jones, fost analist FBI al cărui grup non-profit, Advance Democracy, a semnalat recent autorităților mai multe site-uri suspicioase și conturi de social-media. ”Este de a diviza constant, de a crește neîncrederea și de a submina încrederea noastră în instituții și în democrație. Lucrează pentru a distruge tot ce a fost construit după al Doilea Război Mondial”, a subliniat acesta.

Manea plătită de PSD cu steagul și stema Rusiei! Mai mult, copiii României se întorc în țară cu Aeroflot, compania aviatică rusească!

Nicolae Guţă a lansat maneaua electorală „Victorie PSD“, dedicată „celui mai tare partid posibil“. Pe canalul de Youtube Manele TV este menţionat faptul că melodia a fost făcută „la comanda PSD“.

În videoclip apar imagini cu liderul PSD, Liviu Dragnea, de la mitingurile organizate în ţară.

Maneaua electorală conţine versuri precum: „De vrei gustul fericirii/ Ştampilează trandafirii (…) Arde flacăra în torţă, PSD este o forţă/ Marţienii de-ar veni şi tot nu ne pot opri/ Noi suntem aşii puterii şi noi vrem binele ţării“.

Vine apoi refrenul: „Hai, române, hai la urnă/ Dacă vrei viaţa mai bună/ Votează cu-ncredere/Liviu Dragnea – PSD.“

De asemenea, în videoclip apar steagul Rusiei şi alte simboluri ruseşti, notează acru.ro.

Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...