Ștefan Hrușcă împlinește 65 de ani: „Am uitat să ne comportăm firesc”. Cele mai frumoase colinde ale artistului VIDEO

Ștefan Hrușcă împlinește 65 de ani: „Am uitat să ne comportăm firesc”. Cele mai frumoase colinde ale artistului VIDEO

Ştefan Hruşcă, maramureşeanul care vesteşte Crăciunul pentru românii din întreaga lume, împlinește joi 65 de ani. La mai bine de patru decenii de la debutul său artistic, inconfundabilul colindător al sufletelor noastre are și în 2022 concerte de Crăciun în țara natală.

Ștefan Hrușcă s-a născut pe 8 decembrie 1957 în localitatea Ieud din Maramureș și este unul din cei mai apreciați interpreți români de folk. A sedus publicul cu emoționantele sale colinde pe care le interpretează într-un stil inconfundabil din 1981, când a debutat la Cenaclul Flacăra.

Din 1991 s-a stabilit la Toronto, în Canada, dar a continuat să vină în fiecare iarnă acasă, în România, pentru a ține concerte de Crăciun.

„Te hrăneai cu bucurie, cu sinceritate, cu un cuvânt bun”

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul în 2011, Ștefan Hrușcă vorbea despre hrana spirituală pe care o oferă prin cântecul său, despre latura spirituală a sărbătorii Crăciunului și fuga oamenilor după lucrurile materiale mai mult decât după cele spirituale.

Ștefan Hrușcă -2018. FOTO Facebook Ștefan Hrușcă / Târgul de Crăciun București

Dacă vrei să petreci cu familia trebuie să-ţi umpli cămara, e adevărat. Dar cred că în ultima vreme se exagerează. ­Mi-aduc aminte că, în copilărie, la Ieud, satul în care am văzut lumina zilei, ne bucuram cu foarte puţin. Era mai simplu pe-atunci, simţeai o bucurie mult mai mare pentru acel puţin pe care îl aveai pe masă. Te hrăneai cu bucurie, cu sinceritate, cu un cuvânt bun. Nu era fuga asta după lucrurile materiale. Da, sunt necesare, dar câteodată pare că vrem să epatăm cu asta. Cred că fiecare român ar trebui să simtă aşa cum o făceau străbunii noştri, pe vremuri: să fie mai curat, mai aplecat spre bine, spre frumos, spre firesc. Pe vremuri, ne mulţumeam cu puţin, acum am uitat să ne comportăm firesc... Nu ştiu dacă e bine ce se întâmplă azi cu omenirea”, spunea artistul, întrebat dacă românii mai sunt aplecaţi spre latura spirituală a acestei sărbători.

În preajma Crăciunului 2022, cântecele de iarnă şi colindele tradiţionale româneşti vor ajunge din nou la inima publicului prin inconfundabila voce a lui Ştefan Hruşcă.

Unul dintre concerte va avea loc marți, 20 decembrie 2022, de la ora 17.00, la Călărași. Cu stilul său cald, cantautorul maramureşean va interpreta „Florile dalbe”, „Steaua”, “Trei păstori”, „Afară ninge liniştit”, „Linu-I lin” şi multe alte piese fără de care sărbătorile de iarnă nu ar fi complete.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...