Ştirbu (PNL): Îi solicit doamnei prim-ministru să se consulte cu preşedintele României înainte de o nominalizare pentru comisar european

Deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al partidului, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, referitor la respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi, că înainte de a face o nouă nominalizare premierul ar trebui să consulte Preşedinţia şi Parlamentul.

"Pentru acest lucru îi solicităm doamnei prim-ministru, dacă cumva mai are posibilitatea până pe 8 octombrie sau 9 octombrie, când se votează moţiunea, să facă o nominalizare, să se consulte cu preşedintele României înainte de a face această nominalizare şi să aducă la cunoştinţa opiniei publice din România această nominalizare înainte de a o trimite către Comisia Europeană. Este un lucru de bun simţ, pe care ar trebui să îl facă orice prim-ministru, pentru că în definitiv propunerea de comisar european nu este propunerea unui partid, este propunerea unei ţări. Solicităm pe această cale consultarea tuturor factorilor de decizie din România, Parlament, preşedinţie, înainte de a se face o astfel de nominalizare", a spus Gigel Ştirbu.

Deputatul liberal a afirmat că imaginea ţării este afectată de respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

"Este un moment extrem de neplăcut pentru Guvernul României, pentru România în primul rând. Acest lucru se întâmplă deoarece prim-ministrul nu înţelege importanţa unei astfel de nominalizări. Întreaga societate românească, toată opoziţia i-a recomandat să nu facă această nominalizare deoarece ştim cu toţii problemele de integritate pe care doamna Rovana Plumb le avea înainte de această nominalizare. Ştim cu toţii că Rovana Plumb a fost salvată în Parlamentul României de către colegii domniei sale pentru a nu începe urmărirea penală împotriva sa în cazul Belina", a declarat deputatul Gigel Ştirbu.

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, joi, de Comisia juridică a Parlamentului European. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I