Știrbu, șeful comisiei de cultură din Camera Deputaților: Emisiunea lui Dragoș Pătraru de la TVR a fost scoasă de pe post

Știrbu, șeful comisiei de cultură din Camera Deputaților: Emisiunea lui Dragoș Pătraru de la TVR a fost scoasă de pe post

Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației, a fost anunțat de șefa TVR, Doina Gradea, că postul public a denunțat unilateral contractul, a anunțat într-un comunicat de presă Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților.

”La comanda domnului Dragnea, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audiență ridicată, “Starea nației”. Concret, domnul Dragos Pătraru a primit o notificare prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că “Societatea Română de Televiziune (SRTv), a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018”, a scris Gigel Știrbu în comunicatul citat.

Cauzele denunţării Contractului au fost afirmaţiile făcute de Pătraru în spaţiul public, precum şi cele din cadrul emisiunii ’’Starea Naţiei”, considerate de conducerea TVR ca fiind defăimătoare la adresa conducerii postului.

Reamintim că Pătraru a făcut publice discuții cu șefa TVR, Doina Gradea, în care aceasta jignea ziariștii postului.

”Dezvăluirile jurnalistului Dragoș Pătraru nu fac decât să confirme situația revoltătoare din televiziunea publică: conducerea nu doar că a încercat dar a și reușit eradicarea jurnaliștilor care nu ridică osanale partidului PSDragnea. Este evidentă subordonarea politică a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect și imparțial publicul. Formula „Televiziunea publică” este una perimată , pentru că TVR nu mai este o televiziune publică, ci una a unui partid”, scrie deputatul liberal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…