ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 26 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 26 NOIEMBRIE

Salariul de bază minim brut pe țară ar putea fi majorat la 975 de lei, de la 1 ianuarie 2015, urmând ca de la data de 1 iulie 2015 să crească la 1.050 lei, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună, potrivit unui proiect de hotărâre publicat miercuri pe site-ul Ministerului Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

* Piața neagră a țigaretelor a scăzut la 15,4% în luna septembrie, față de 17% în luna iulie, nivelul contrabandei coborând astfel la cel mai scăzut nivel din anul 2014, conform datelor companiei de cercetare Novel Research.

Piața neagră a țigaretelor se află însă la cote mai ridicate decât media anuală a anilor 2012-2013, de circa 13%.

* Banca Transilvania SA, a treia mare bancă din România, poartă discuții pentru preluarea diviziei din România a grupului bancar austriac Volksbanken, Volksbank Romania SA, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea discuțiilor.

Sursele precizează însă că discuțiile sunt într-un stadiu preliminar și nu există nicio certitudine că se vor finaliza printr-o tranzacție.

* Arieratele (datoriile cu scadența mai veche de 90 de zile) bugetului general consolidat au scăzut în octombrie la 207,5 milioane lei, de la un nivel de 250,6 milioane lei înregistrat la sfârșitul lunii septembrie, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice /MFP/.

Plățile restante între 90 și 120 de zile se situau la 65,3 milioane lei, cele între 120 de zile și 360 de zile erau de 71,5 milioane lei, iar cele de peste 360 de zile totalizau 70,6 milioane lei.

* Guvernul de coaliție condus de cancelarul Angela Merkel a ajuns marți seară la un acord pentru a cere creșterea ponderii femeilor în consiliile de administrație ale companiilor germane, transmite Bloomberg.

După mai multe luni de negocieri, cele două partide care formează coaliția de guvernare, conservatorii conduși de Angela Merkel și social democrații, au decis că vor cere companiilor listate la bursă să aloce femeilor cel puțin 30% din locurile din consiliile de administrație. Un proiect de lege ar urma să fie prezentat Cabinetului la începutul lunii următoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

2 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…

3 Cine este autorul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump. „Numele meu este Thomas Matthew Crooks. Îi urăsc pe republicani. Îl urăsc pe Trump" …

4 VIDEO Filmarea care confirmă că atacatorul lui Trump a fost „neutralizat”, imediat după împușcătură, de către un lunetist al Serviciului Secret

5 Fotogalerie de la nunta lui Ianis Hagi...