ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 30 IUNIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 30 IUNIE

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu accidentul din județul Argeș soldat cu decesul a trei militari, după ce un camion s-a răsturnat într-o prăpastie.

* Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat că va dispune măsuri, dacă este cazul, dar numai după ce se lămurește cu privire la cauzele și împrejurările accidentului.

* Șase militari răniți în accident și care au fost aduși la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Carol Davila" nu au leziuni care să prezinte un risc vital, a precizat directorul medical al instituției, Mariana Jinga.

*** Consilierii generali ai Capitalei au adoptat mai multe hotărâri:

* Primăria ar putea să achiziționeze pachetul de acțiuni la Electrocentrale București SA deținut de Ministerul Energiei și Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, precum și până la o sută de autobuze electrice.

* 5.000 de persoane vor beneficia de vouchere nominale în valoare de 500 de lei pentru a putea achiziționa biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.

* Stadionul Național Lia Manoliu va trece în administrarea Municipiului București pentru lucrări de reparații, în contextul pregătirilor pentru Campionatul european de Fotbal 2020.

* În Capitală va fi derulat un program anual de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, cu stăpân.

* Spațiul public aflat la intersecția dintre Piața Victoriei cu str. Paris și str. Duiliu Zamfirescu va purta numele celui de-al 40-lea președinte al Statelor Unite, Ronald Reagan, iar imobilul din str. Anton Pann nr. 20, unde a locuit scriitorul, va deveni casă memorială.

*** Curtea Constituțională a României a stabilit pentru 12 iulie termenul la care va discuta solicitarea fostului premier Sorin Grindeanu de examinare a condițiilor în care au votat senatorii și deputații la moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului său.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /