ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 APRILIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 APRILIE

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a declarat că informația privind intenția guvernanților de a naționaliza Pilonul II de pensii nu are 'niciun temei' și a spus că nu există 'nicio rațiune, politică, economică, financiară, bugetară' care să determine o astfel de decizie.

* PSD nu a intenționat și nu intenționează să naționalizeze sistemul de pensii private din România, afirmă, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

* Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să găsească soluții urgente, inclusiv prin deplasări în teren și discuții cu autoritățile din Ungaria și Bulgaria, pentru asigurarea în perioada sărbătorilor pascale a fluenței de trafic în punctele de frontieră, în special cele de la Nădlac, care asigură legătura cu Ungaria, și de la Giurgiu, care asigură legătura cu Bulgaria.

* Guvernul copiilor a fost 'instaurat' pentru câteva minute, la începutul ședinței Executivului, aproximativ 40 de elevi luând locul premierului Sorin Grindeanu și al miniștrilor în timpul unei vizite la Palatul Victoria.

* Reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii și ai ministerelor și instituțiilor din România au organizat, la București, o întâlnire interimară în contextul Parteneriatului Strategic, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice americane remis AGERPRES.

* Comisia juridică a Senatului a acordat un raport negativ propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii 47/1992 de organizare și funcționare a Curții Constituționale prin care se prevedea ca pronunțarea asupra constituționalității legilor înainte de promulgare să aibă loc într-un termen de cel mult 30 de zile de la sesizare.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești