ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 12 IUNIE

* Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au deschis un dosar penal în legătură cu prăbușirea avionului MiG 21 Lancer în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

* Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat că nu se poate face o discriminare între diverse categorii de magistrați în ceea ce privește salarizarea.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că cel târziu săptămâna viitoare va trimite Comisiei Europene raportul intermediar de progres privind MCV și a precizat că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a asigurat că până pe 15 iunie va primi răspunsul Legislativului la cele trei recomandări care vizează Parlamentul.

* Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, la Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, legat de posibilitatea existenței unor ofițeri acoperiți în presă, că ''pentru apărarea unei țări este nevoie de orice instrument care să facă capabilă o apărare eficientă''.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

* Liberalii solicită conducerii Parlamentului să demareze procedura pentru desemnarea Consiliului de Administrație al Radioului public, susținând că această instituție este folosită politic de PSD.

* Comisia de organizare a Congresului PNL s-a întrunit pentru a analiza condițiile statutare întrunite de moțiunile depuse de candidații la președinția partidului, stabilind că moțiunile susținute de Ludovic Orban și Cristian Bușoi îndeplinesc condițiile pentru a fi votate la congresul liberalilor de sâmbătă.

* Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat că în acest moment ''sunt premature'' discuțiile privind pragul pentru abuzul în serviciu, fără a exista motivarea Curții Constituționale, însă a arătat că, ''în cazul în care CCR a avut în vedere un grad redus de pericol social al faptei, pragul trebuie să aibă un cuantum relativ mic''.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”