ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 IUNIE

* Fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost trimiși în judecată de procurorii militari în dosarul Mineriadei din 13 — 15 iunie 1990.

* Deputatul PMP Petru Movilă a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, depunerea moțiunii simple pe sănătate, intitulată "Când Sănătatea va fi fost o prioritate". Moțiunea va fi dezbătută în plenul Camerei marțea viitoare începând cu ora 11,30 — a decis Biroul permanent.

* Legea salarizării unitare se află în analiza președintelui Klaus Iohannis, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

* Birourile permanente reunite au aprobat prelungirea cu 60 de zile a activității Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat vicepreședintele Senatului Claudiu Manda.

* Ilie Bolojan, Viorel Cataramă, Raluca Turcan, Alin Tișe, Iulian Dumitrescu, Nicolae Robu, Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc și-au depus candidaturile pentru funcțiile de prim-vicepreședinți ai PNL la congresul formațiunii, programat la sfârșitul acestei săptămâni.

* Comisia parlamentară de control al activității SRI a decis să o invite la audieri, marțea viitoare, pe fosta președintă a Autorității Electorale Permanente Ana Maria Pătru, cu referire la afirmațiile făcute de aceasta în scrisoarea adresată comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009.

* Comisarul-șef de poliție Leonard Florin Medrega a fost împuternicit să exercite, temporar, funcția de inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări.

* Soarta Guvernului Grindeanu se decide miercuri în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care va discuta evaluarea pentru fiecare ministru în parte, precum și posibile remanieri.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul