ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 IUNIE

* Fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost trimiși în judecată de procurorii militari în dosarul Mineriadei din 13 — 15 iunie 1990.

* Deputatul PMP Petru Movilă a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, depunerea moțiunii simple pe sănătate, intitulată "Când Sănătatea va fi fost o prioritate". Moțiunea va fi dezbătută în plenul Camerei marțea viitoare începând cu ora 11,30 — a decis Biroul permanent.

* Legea salarizării unitare se află în analiza președintelui Klaus Iohannis, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

* Birourile permanente reunite au aprobat prelungirea cu 60 de zile a activității Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat vicepreședintele Senatului Claudiu Manda.

* Ilie Bolojan, Viorel Cataramă, Raluca Turcan, Alin Tișe, Iulian Dumitrescu, Nicolae Robu, Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc și-au depus candidaturile pentru funcțiile de prim-vicepreședinți ai PNL la congresul formațiunii, programat la sfârșitul acestei săptămâni.

* Comisia parlamentară de control al activității SRI a decis să o invite la audieri, marțea viitoare, pe fosta președintă a Autorității Electorale Permanente Ana Maria Pătru, cu referire la afirmațiile făcute de aceasta în scrisoarea adresată comisiei de anchetă privind prezidențialele din 2009.

* Comisarul-șef de poliție Leonard Florin Medrega a fost împuternicit să exercite, temporar, funcția de inspector general al Inspectoratului General pentru Imigrări.

* Soarta Guvernului Grindeanu se decide miercuri în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care va discuta evaluarea pentru fiecare ministru în parte, precum și posibile remanieri.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”