ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 19 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 19 MAI

* Daniel Constantin, fost copreședinte ALDE, a declarat, pentru AGERPRES, că este o presiune mare din partea celor care au fost alături de el timp de 7 ani pentru a pune bazele unei noi formațiuni, menționând că nu îi va dezamăgi și că termenul de două săptămâni până la apariția noului proiect politic este "realizabil".

* Presiunile economice sau politice asupra jurnaliștilor europeni au fost discutate, joi și vineri, la Adunarea Generală a Federației Europene a Jurnaliștilor, președintele FEJ, Mogens Blicher Bjerregard, subliniind că "politicienii trebuie să stea departe de redacții", deoarece "o presă liberă creează conținut de calitate".

* Curtea Constituțională a României va discuta pe 21 iunie sesizarea PNL și USR cu privire la modificarea Regulamentului Camerei Deputaților.

* Magistrații Curții de Apel București au amânat pentru data de 31 mai pronunțarea sentinței în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri.

* Trei persoane au fost reținute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Alba Iulia și, ulterior, arestate preventiv de instanță, după ce ar fi introdus în țară peste 15 kilograme de canabis.

* "Cupa MAE", ajunsă la a XV-a ediție (20 — 28 mai), are cea mai numeroasă participare din ultimii ani, peste 300 de diplomați din 30 de țări urmând să concureze în cadrul a opt discipline sportive.

* Gala Absolvenților UNATC, un eveniment de tradiție care lansează în lumea artistică promoția 2017 a facultăților de teatru și film, se va desfășura în perioada 20 mai — 8 iunie.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…