ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 23 FEBRUARIE

* Noii miniștri ai Justiției, Economiei, Mediului de Afaceri și ministrul delegat pentru Fonduri Europene au depus jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis. Tudorel Toader a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Justiției, Mihai Tudose — ministru al Economiei, Alexandru Petrescu — ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, iar Rovana Plumb ca ministru delegat pentru Fonduri Europene.

* Președintele Klaus Iohannis consideră că remanierea Executivului condus de Sorin Grindeanu este o mișcare bună, de întărire a echipei guvernamentale.

* Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că a transmis spre avizare cererea DNA de suplimentare a schemei de personal, necesară pentru asigurarea suportului tehnic în investigarea cauzelor.

* Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, mărirea salariilor personalului nedidactic din învățământ începând cu luna februarie 2017, măsură de care vor beneficia 53.000 de persoane din domeniul Educației.

* Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis să amendeze cu 15.000 de lei postul Realitatea TV pentru mai multe abateri de la prevederi ale legislației audiovizualului într-o ediție a emisiunii "Jocuri de putere" unde s-a discutat, printre altele, despre Daniel Dragomir, fost ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații.

* Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vineri va promulga legile privind respingerea OUG 13 și aprobarea OUG 14.

* Prin adoptarea OUG 13/2017 privind modificarea legislației penale Guvernul nu a împiedicat Consiliul Superior al Magistraturii să-și realizeze o atribuție constituțională, se arată în motivarea deciziei prin care Curtea Constituțională a României a constatat că nu a existat un conflict juridic de natură constituțională între autoritatea executivă și autoritatea judecătorească. Judecătorul constituțional Livia Stanciu a apreciat, într-o opinie separată, că în cazul adoptării OUG 13/1017 privind modificarea legislației penale a existat un conflict juridic de natură constituțională între autoritățile statului.

* Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, referitor la înregistrările apărute în spațiul public cu unii procurori, că cineva s-ar bucura "să arunce anatema asupra întregii justiții", să arate că nu funcționează corect, menționând că în cazul unor abateri există proceduri disciplinare de verificare.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

3 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

4 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

5 Așteptați-vă la ce e mai rău, cioclul a rămas pe poziție!

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X