ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 26 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 26 MAI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că în arhiva SIPA au fost mai multe vizite decât cele 22 prezentate în lista făcută publică. Printre numele care apar pe această listă figurează cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al ANI.

* Aglomerația bucureșteană a fost plasată pe locul 5 în clasamentul TamTam Traffic Index 2016 (TTTI), ce reunește orașele cu cel mai dens trafic rutier pe plan mondial, frecvența ridicată a utilizării automobilelor proprietate personală în detrimentul altor mijloace de transport, traficul aglomerat și lipsa spațiilor de parcare fiind resimțite de cetățeni drept probleme importante ale orașului, se arată într-un studiu prezentat de Fundația Comunitară București.

* Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut șefului Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră, Aurelian Miu, să se retragă din funcția pe care o deține, după ce în spațiul public au apărut fotografii în care acesta stă în genunchi în fața unor superiori.

* Un tavan de rigips a căzut la Școala 141, niciun copil nefiind rănit, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Ștefania Manea. "Corpul de clădire era expertizat pentru a intra în lucrări de reabilitare. Întreaga școală va intra în reabilitare în perioada vacanței", a precizat ea. Inspectorul Manea a adăgat că elevii desfășurau activități în afara școlii, în cadrul programului "Școala altfel". S-a luat decizia ca orele de curs să se facă la altă unitate de învățământ.

* Un bărbat înarmat cu un pistol a amenințat o angajată a unei bănci din Sectorul 4 al Capitalei să-i dea o sumă de bani, după care a fugit, informează Biroul de presă al Poliției Capitalei. Din primele date a rezultat că bărbatul avea o armă asupra sa, pe care nu a folosit-o. Polițiștii efectuează cercetarea la fața locului și audiază martorii. Prejudiciul în această cauză urmează să fie stabilit.

* România își dorește un flanc estic al NATO "bine consolidat", dar "într-un mod echilibrat", a declarat, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis. El a arătat că se lucrează la o abordare echilibrată pe flancul estic și a precizat că zona Mării Negre rămâne în atenție, iar România dorește o "abordare unitară, (...) nu împotriva Rusiei, nu pentru Rusia, ci o abordare unitară când vine vorba despre Rusia".

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…