ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 26 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 26 MAI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că în arhiva SIPA au fost mai multe vizite decât cele 22 prezentate în lista făcută publică. Printre numele care apar pe această listă figurează cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al ANI.

* Aglomerația bucureșteană a fost plasată pe locul 5 în clasamentul TamTam Traffic Index 2016 (TTTI), ce reunește orașele cu cel mai dens trafic rutier pe plan mondial, frecvența ridicată a utilizării automobilelor proprietate personală în detrimentul altor mijloace de transport, traficul aglomerat și lipsa spațiilor de parcare fiind resimțite de cetățeni drept probleme importante ale orașului, se arată într-un studiu prezentat de Fundația Comunitară București.

* Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut șefului Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră, Aurelian Miu, să se retragă din funcția pe care o deține, după ce în spațiul public au apărut fotografii în care acesta stă în genunchi în fața unor superiori.

* Un tavan de rigips a căzut la Școala 141, niciun copil nefiind rănit, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Ștefania Manea. "Corpul de clădire era expertizat pentru a intra în lucrări de reabilitare. Întreaga școală va intra în reabilitare în perioada vacanței", a precizat ea. Inspectorul Manea a adăgat că elevii desfășurau activități în afara școlii, în cadrul programului "Școala altfel". S-a luat decizia ca orele de curs să se facă la altă unitate de învățământ.

* Un bărbat înarmat cu un pistol a amenințat o angajată a unei bănci din Sectorul 4 al Capitalei să-i dea o sumă de bani, după care a fugit, informează Biroul de presă al Poliției Capitalei. Din primele date a rezultat că bărbatul avea o armă asupra sa, pe care nu a folosit-o. Polițiștii efectuează cercetarea la fața locului și audiază martorii. Prejudiciul în această cauză urmează să fie stabilit.

* România își dorește un flanc estic al NATO "bine consolidat", dar "într-un mod echilibrat", a declarat, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis. El a arătat că se lucrează la o abordare echilibrată pe flancul estic și a precizat că zona Mării Negre rămâne în atenție, iar România dorește o "abordare unitară, (...) nu împotriva Rusiei, nu pentru Rusia, ci o abordare unitară când vine vorba despre Rusia".

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”

3 Așa o fi?

4 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

5 Alina Sorescu divorțează? El nu mai poartă verigheta!