ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 IULIE

Premierul Mihai Tudose s-a arătat nemulțumit de numărul mic de vinovați găsiți de ministrul Sănătății, Florian Bodog, în cazul vaccinării, precizând că măsurile luate în cadrul Ministerului Sănătății reprezintă doar "un slab început". "Faptul că ați identificat doar cinci vinovați, eu cred că este doar un slab început, nici măcar un bun început, fiindcă nu trebuiau să moară niște oameni, niște copii și noi să ne enervăm toți, ca să descoperim că ceva nu merge. Cineva trebuia să vadă din timp că nu merge, domnul ministru", i-a transmis Tudose lui Bodog, la începutul ședinței de Guvern. Premierul i-a solicitat ministrului Sănătății ca în două săptămâni să pregătească "un proiect închegat" pentru "reducerea birocrației" în domeniul sănătății.

* Guvernul a decis, printr-o ordonanță, amânarea cu încă cinci luni a intrării în vigoare a Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice, pentru pregătirea riguroasă a mecanismului de aplicare. Potrivit unui comunicat al Executivului, aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice va avea un nou termen de prorogare, termenul de intrare în vigoare fiind prelungit cu cinci luni, de la 1 august 2017 la 1 ianuarie 2018.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că îl va numi manager la Institutul 'Cantacuzino' pe profesorul Mircea Ioan Popa de la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' din București.

* Curtea de Apel București a decis încetarea procesului penal împotriva fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu ca urmare a prescripției faptei de luare de mită. Decizia nu este definitivă.

* Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 ia în calcul să trimită adrese către MAE și SRI în legătură cu prezența lui George Maior și a fostului adjunct al Serviciului Român de Informații Florian Coldea în seara scrutinului în casa lui Gabriel Oprea, dar decizia va fi luată în ședința următoare, a declarat președintele comisiei, Oana Florea. Potrivit acesteia, comisia a decis să îi trimită procurorului șef al DNA Laura Codruța Kovesi o scrisoare cu două întrebări: dacă a fost în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor din 2009 și în ce scop.

* Procurorul general Augustin Lazăr susține că Ministerul Public este preocupat de respectarea cooperării loiale între autoritățile statului și "nu are intenția de a sfida alte instituții", însă arată că cererea Comisiei parlamentare de transmitere a dosarului referitor la alegerile din 2009 ridică o problemă de drept, deoarece activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio tangență cu o anchetă judiciară.

* Primăria Capitalei a informat că dosarele pentru stimulentul financiar destinat copiilor cu handicap se pot depune de la data de 1 august și nu până la 1 august, după ce o informație eronată a apărut în mediul online.

* Alexandra Nechita, cunoscută în copilărie ca "Micuța Picasso", a revenit într-o vizită scurtă în România, după o pauză de nouă ani, și a anunțat că dorește să doneze o sculptură de-a sa țării, lucrarea urmând să fie amplasată într-un spațiu din București. "Va fi vorba de un cadou din partea mea, care sper să rămână în permanență acasă. E vorba de o sculptură care să stea într-un spațiu public, în care toată lumea să se poată bucura de ea. Îmi doresc foarte mult să aduc o lucrare de bronz, să rămână aici, acasă", a declarat Alexandra Nechita, care a participat la București la evenimentul "Femei puternice", organizat de Fundația Renașterea.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...