ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 IULIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 IULIE

Premierul Mihai Tudose a afirmat că va fi făcut "un cazier complet" cu firmele care au "creat probleme", atât la Ministerul Transporturilor, cât și la Ministerul Dezvoltării și la nivelul autorităților locale.

* Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca procurorul Doru Țuluș să își încheie activitatea la DNA și să continue la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Mihaiela Moraru Iorga să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

* Curtea Constituțională a României a respins sesizarea privind neconstituționalitatea Legii Centenarului Marii Uniri, au declarat pentru AGERPRES surse din CCR. Sesizarea a fost formulată de 70 de deputați aparținând grupurilor parlamentare ale PNL și USR.

* Rata de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, este de 71,4%, a anunțat, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Liviu Pop. Anul trecut promovabilitatea înainte de contestații a fost de 66,7%. În 2017, 97 de elevi din toată țara au obținut media 10 la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, potrivit unui centralizator al Ministerului Educației. În București, au obținut media zece la Bacalaureat 9 candidați.

* Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca, la începutul sesiunii de toamnă a Legislativului, Statutul deputaților și senatorilor să fie modificat astfel încât sumele forfetare să rămână la nivelul actual.

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că nu a spălat bani în Brazilia sau în altă țară și că a notificat autoritățile federale braziliene pentru a verifica în ce mod au apărut date personale pe un anumit site.

* Agenția Națională de Integritate a identificat, în primele șase luni ale anului, 133 de incidente de integritate și a constatat averi nejustificate de peste un milion de lei.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...