ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 9 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 9 IUNIE

Guvernul a adoptat o hotărâre privind normele de aplicare a Legii privind insolvența persoanelor fizice, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, după ședința Cabinetului Grindeanu.

* Ministerul Justiției va promova un proiect de lege "unitar" pentru punerea de acord a Codului penal și a Codului de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale a României, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader, invocând recenta hotărâre a CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu.

* Omul de afaceri Ioan Niculae, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu și Viorel Palașcă, fost secretar de stat în același minister, au fost trimiși în judecată de DIICOT într-un dosar privind delapidarea Romgaz.

* Guvernul nu are în intenție să abroge Legea 544/2001, ci se află în curs de elaborare o modificare a actului normativ care să ducă la îmbunătățirea aplicării lui, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

* Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că, în urma evaluărilor privind starea unităților școlare transmise de inspectoratele județene, nu au fost semnalate cazuri similare celui de la Școala 141 din București, unde s-a prăbușit un tavan de rigips.

* Ministerul Educației va cere de îndată suspendarea unui conflict de muncă declanșat din cauza legii salarizării, a declarat secretarul de stat Gabriel Ispas, menționând că ar fi o premieră un protest pe baza unui act normativ care nu a intrat în vigoare.

* Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență de modificare a Codului de procedură fiscală, care prevede faptul că multinaționalele vor face raportări în statul de rezidență fiscală, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

* Ministerul Energiei și Primăria Capitalei au convenit asupra unei soluții privind ELCEN, respectiv scoaterea la vânzare a acțiunilor companiei și cumpărarea lor de către PMB, dar implementarea acestui plan depinde de avizul Consiliului Concurenței, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că toți miniștrii Guvernului Grindeanu și-au depus demisiile în alb la partid, dar a spus că nu le va folosi deoarece nu aceasta este procedura corectă.

* Uniunea Salvați România a depus o acțiune în instanță la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru calomnie, în urma incidentelor petrecute la ședința Consiliului General al Municipiului București de joi.

* Finala feminină de la Roland Garros, ce se va disputa sâmbătă între românca Simona Halep și letona Jelena Ostapenko, va putea fi urmărită pe un ecran gigant instalat în Parcul Herăstrău, a anunțat Primăria Municipiului București.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...