ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 9 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 9 MARTIE

* Premierul Sorin Grindeanu a subliniat, la Bruxelles, în cadrul unor discuții cu o serie de lideri europeni, că pentru România sunt importante politicile privind fondurile de coeziune și politicile agricole comune. "România este determinată să se implice activ în susținerea unei Uniuni consolidate, bazate pe coeziune, solidaritate și în spiritul valorilor fundamentale. Este nevoie de o abordare inclusivă, în format de dialog deschis participării tuturor statelor", a afirmat premierul.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a ambasadorului Italiei la București, Diego Brasioli, cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Comandor. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului i-a conferit ambasadorului italian această distincție în semn de "înaltă apreciere pentru contribuția personală avută la susținerea și promovarea relațiilor economice și politice dintre Republica Italiană și România, pentru respectul și prietenia arătate constant față de țara noastră".

* Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel București a admis sesizarea Agenției Naționale de Integritate de confiscare a sumelor de 3.595.333 euro și 500.000 dolari de la medicul Șerban Brădișteanu. Decizia va fi comunicată unui complet de judecători de la Curtea de Apel București în vederea confiscării banilor.

* Marian Petrescu, fost comandant al Penitenciarului Galați, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, el fiind acuzat că i-a supus pe deținuții politici la tratamente neomenoase — tortură fizică, psihică și exterminare. Marian Petrescu este al treilea torționar din perioada comunistă trimis în judecată de Parchetul General, după Alexandru Vișinescu (condamnat definitiv la 20 ani închisoare) și Ioan Ficior (20 ani închisoare, în primă instanță).

* Florin Anghel, fiul interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 9 ani, 3 luni și 20 de zile închisoare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că ministerul pregătește o nouă lege a Sănătății până la sfârșitul acestui an și a subliniat că își dorește ca aceasta să fie una clară și să nu necesite norme de aplicare.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

2 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

3 În România nimic nu este întâmplător...

4 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

5 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm