ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 17 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 17 SEPTEMBRIE

* Cele două universităţi din Arad, una de stat şi cealaltă privată, vor acoperi necesarul de locuri de cazare în cămine, cererea fiind mult mai mică decât în anii anteriori, atât din cauza reducerii numărului studenţilor, cât şi pentru că mulţi aleg să închirieze locuinţe pe perioada studiilor. Reprezentanţii Universităţii "Aurel Vlaicu" Arad (de stat) au declarat pentru AGERPRES că sunt puse la dispoziţia studenţilor 462 de locuri de cazare în două cămine, în timp ce un al treilea cămin este în construcţie iar la finalizare va oferi 110 locuri.

* Patru organizaţii nonguvernamentale din Braşov vor beneficia în total de 136.000 de lei cofinanţare din partea Consiliului Judeţean prin programul dedicat proiectelor de asistenţă socială pe anul 2019.

* Producţia de cartof în judeţul Braşov, recoltat până în prezent pe 40% din suprafaţa cultivată, va fi în această toamnă sub cea obţinută anul trecut, situaţii asemănătoare urmând să se înregistreze şi la porumb şi sfecla-de-zahăr din cauza secetei, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţeană Braşov, Mihail Gyero-Popa.

* Campusul Tudor Vladimirescu al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi, al doilea cel mai mare campus studenţesc din ţară după cel din Regie din Bucureşti, îşi aşteaptă studenţii cu mobilier şi cele mai noi şi moderne dotări, în două dintre cămine putând să locuiască şi studenţi de la celelalte universităţi de stat din oraş. În cele 22 de cămine care aparţin TUIAŞI pot fi cazaţi circa 7.600 de studenţi.

* Gheorghe Dincă a fost dus, în cadrul reconstituirii în cazul dispariţiei Luizei Melencu, la marginea unei păduri de la ieşirea din Caracal, unde a dus un sac de plastic de culoare neagră, zona fiind aceeaşi în care au fost găsite oase umane şi cenuşă despre care suspectul a susţinut că ar fi fost ale fetei.

* Peste 100 de hectare de terenuri agricole şi 10 hectare de litieră de pădure din judeţul Hunedoara au fost distruse în ultimele două săptămâni de incendiile de vegetaţie uscată cauzate de oamenii care au dat foc miriştilor pentru a-şi elibera suprafeţele ocupate de resturile vegetale rămase după strângerea recoltelor. Conform datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în ultimele 14 zile pompierii au fost chemaţi să intervină pentru limitarea propagării şi stingerea a 47 de incendii de vegetaţie uscată de pe raza a 31 de localităţi.

* Şeful Centrului de formare a echipelor canine care acţionează în sectorul vamal din România, Alexandru Ioniţă, a declarat la conferinţa de lansare a campaniei naţionale împotriva contrabandei cu ţigări că echipele canine sunt deosebit de eficiente, pentru că anual statul român adună peste un milion de euro din amenzi şi confiscări în urma contrabandei cu tutun, în condiţiile în care investeşte în echipele canine aproximativ 150.000 de euro.

* Filiala Neamţ a Organizaţiei ''Salvaţi Copiii'' redeschide programul ''Şcoală după şcoală'' pentru copiii rămaşi singuri acasă după ce părinţii acestora au plecat la muncă în străinătate. Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de conducerea organizaţiei, în judeţul Neamţ sunt 7.378 copii afectaţi de plecarea la muncă în străinătate a părinţilor.

* Lucrările la varianta ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ au fost finalizate conform termenului asumat de constructor prin contract, 17 septembrie, urmând ca, începând de miercuri, să fie demarată procedura de recepţie, a anunţat prefectul Mirela Adomnicăi.

*Primăria Slatina îi va scuti de plata penalităţilor pe debitorii care vor plăti integral restanţele principale şi ar putea recupera astfel nouă milioane lei de la persoanele fizice şi trei milioane lei de la persoanele juridice, potrivit primarului Emil Moţ.

* Peste 300 de militari din Constanţa, Brăila şi Tulcea au participat, marţi după-amiază, pe Dunăre, la cea de-a doua etapă a exerciţiului Danube Protector 19, după ce prima etapă s-a desfăşurat la Centrul de instruire, simulare şi evaluare din Constanţa. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro