Stoltenberg anunţă discuţii Grecia-Turcia la NATO pentru rezolvarea crizei din Mediterana de Est

Stoltenberg anunţă discuţii Grecia-Turcia la NATO pentru rezolvarea crizei din Mediterana de Est

Grecia şi Turcia "au convenit să înceapă discuţii tehnice la NATO" cu obiectivul de a rezolva criza în care sunt implicate în Mediterana de Est, a anunţat joi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează AFP, dpa şi Reuters.

În ultimele zile, Ankara şi Atena şi-au înmulţit demonstraţiile de forţă în această regiune, amplificând tensiunile, şi numeroase incidente au mărit îngrijorarea privind posibilitatea soluţionării crizei. Cele două ţări îşi dispută împărţirea zăcămintelor de gaz descoperite în ultimii ani.

"După discuţiile mele cu liderii grec şi turc cei doi aliaţi au convenit să înceapă discuţii tehnice la NATO şi să stabilească mecanisme pentru detensionare militară în scopul de a reduce riscul de incidente şi accidente în Mediterana de Est", a postat Stoltenberg pe Twitter.

"Grecia şi Turcia sunt aliaţi preţioşi şi NATO este o platformă importantă pentru consultări asupra tuturor chestiunilor care privesc securitatea noastră comună", a adăugat el.

"Rămân în contact strâns cu toţi Aliaţii preocupaţi pentru a găsi o soluţie la tensiuni în spiritul solidarităţii NATO", a mai precizat Stoltenberg.

Miercuri, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a cerut Atenei şi Ankarei "să reducă tensiunile" pentru a pune capăt escaladării în Mediterana de Est.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”