Stroe: Comsia Europeană confirmă. Este nevoie de sume mai mari pentru fermierii statelor din „prima linie”

Stroe: Comsia Europeană confirmă. Este nevoie de sume mai mari pentru fermierii statelor din „prima linie”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a subliniat că experții europeni trebuie să ia în calcul toate aspectele privind impactul major asupra României, așa cum a recunoscut și președinta Comisiei Europene.

FOTO Facebook

„România își apără fermierii. După discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că fermierii români trebuie să primească un sprijin mai mare pentru pierderile din ultimul an, generate de tranzitul cerealelor din Ucraina. Mesajul oficial confirmă ce a cerut România: este nevoie de sume mai mari pentru statele care au fost ”în prima linie”. Solidaritatea europeană trebuie să funcționeze tot timpul și pentru toți”, a transmis Ionuț Stroe.

Liberalul a subliniat că putem să fi „optimiști că eroarea va fi corectată de către Comisia Europeană și că suma alocată pentru despăgubiri inițial va crește”.

„Experții europeni trebuie acum să ia în calcul toate aspectele despre cum România a fost afectată și să constate că impactul a fost unul major, așa cum a recunoscut și președinta Comisiei Europene”, a mai adăugat Stroe.

Reprezentantul liberalilor a mai arătat că „efortul depus de țara noastră, pentru a sprijini Ucraina, a fost uriaș și a căzut într-o bună măsură pe umerii fermierilor, care au rămas cu recoltele în hambare. Intervenția președintelui Iohannis oferă o nouă șansă ca aceștia să fie sprijiniți și pentru a-și putea valorifica munca în continuare”.

Comisia Europeană revine asupra deciziei privins sumele oferite pentru fermieri

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va reanaliza situația și va reveni asupra sumelor destinate țării noastre, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a prezentat la Consiliul European situația dificilă în care sunt fermierii români, aceștia având nevoie de ajutor ca urmare a pierderilor suferite.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpress, președintele Klaus Iohannis a prezentat, joi, în marja Consiliului European, Ursulei von der Leyen, situația dificilă în care se regăsesc foarte mulți fermieri români. „Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat reanalizarea de către Comisie a situaţiei”, a arătat sursa citată.

De altfel, președintele României a subliniat înainte de intrarea la Consiliului European că, în cazul compensațiilor primite de stat pentru fermieri, este posibil ca datele furnizate de ministerul român să nu fi fost „gândite profund”, însă este și ciudat că „în aceste spețe nu se negociază”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?