Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SUA: Autoritățile federale investighează mortalitatea "neobișnuit de ridicată" a balenelor cu cocoașă de pe coasta atlantică americană

Autoritățile federale americane investighează mortalitatea "neobișnuit de ridicată" a balenelor cu cocoașă de pe coasta de est a Statelor Unite, începând de anul trecut - un fenomen a cărui origine rămâne în mare parte necunoscută, informează AFP.

"Am constatat o creștere anuală semnificativă a mortalității balenelor cu cocoașă începând cu 1 ianuarie 2016 și continuarea acestui fenomen în 2017 — cu 41 de cetacee moarte descoperite până în prezent pe coasta care se întinde din Maine până în Carolina de Nord'', a declarat joi Mendy Garron, cercetătoare la Administrația Americană a Oceanelor și Atmosferei (NOAA).

Având în vedere aceste cifre, NOAA a implementat un program pentru a determina cauza acestei mortalități și a vedea dacă nu există cauze ecologice mai extinse.

Numărul "normal" de balene cu cocoașă descoperite moarte pe coasta menționată este de circa 14 pe an, a declarat Deborah Fauquier, veterinar în cadrul NOAA.

În 2016, 26 de balene cu cocoașă au eșuat pe plajele din această regiune, iar în acest an au fost descoperite deja 15.

Printre cele 20 de balene moarte deja examinate de medicii veterinari și de alți cercetători ai Agenției zece au murit din cauza coliziunii cu navele, prezentând semne de traumatism, cum ar fi oase rupte, tăieturi și semne de elice pe corp.

Acest număr de balene ucise de către nave este însă cu mult mai mare decât media acestor decese, de 1,4 pe an de-a lungul coastelor SUA.

În acest context, NOAA solicită navelor să păstreze o distanță de cel puțin 30 de metri de balene, care sunt protejate.

Celelalte zece balene cu cocoașă examinate până în prezent "nu prezintă niciun simptom de boli infecțioase", a precizat Mendy Garron. Prin urmare, moartea acestora rămâne un mister inexplicabil până în ziua de azi.

Cele mai multe populații de balene cu cocoașă au fost scoase de pe lista speciilor pe cale de dispariție în luna septembrie a anului, după 40 de ani de protecție a acestei specii.

Potrivit lui Deborah Fauquier, în prezent între 10.400 și 10.752 de balene cu cocoașă trăiesc în această parte a Atlanticului de Nord.

Începând cu 1991, NOAA a identificat 63 de episoade de mortalitate anormală în rândul a diferite specii de mamifere marine.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

5 ALERTĂ Ambasada Danemarcei, mesaj pentru Dragnea: „Va fi o duminică fierbinte. Şi după? Posibil să fie mai răc…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația