SUA: Congresmanul rănit într-un atac cu armă este mai bine, dar rămâne în stare gravă (medic)

SUA: Congresmanul rănit într-un atac cu armă este mai bine, dar rămâne în stare gravă (medic)

Starea congresmanului american Steve Scalise, rănit grav miercuri de un atacator înarmat în apropiere de Washington, s-a îmbunătățit, dar rămâne îngrijorătoare, a declarat vineri unul dintre medicii care îl tratează, potrivit AFP.

"Starea sa rămâne critică", a declarat presei doctorul Jack Sava, de la spitalul MedStar din Washington. "Suntem mai liniștiți după îmbunătățirea stării sale în ultimele 36 de ani. Hemoragia internă este sub control și semnele vitale au fost stabilizate", a precizat el.

În vârstă de 51 de ani, Steve Scalise a fost împușcat în partea stângă a șoldului, glonțul atingând în traseul său organe interne, oase și vase de sânge. Sute de fragmente de glonț sunt în continuare în corpul său, deoarece scoaterea lor este mai riscantă deocamdată decât a le lăsa acolo, a explicat medicul.

Congresmanul s-a aflat joi sub sedative, însă a fost capabil să înțeleagă situația în care se află și să interacționeze cu apropiații.

"Sunt mult mai optimist decât în urmă cu două sau trei zile", a spus doctorul Sava.

"Când a fost adus, era într-o stare critică, existând un risc iminent de moarte", a spus el.

Potrivit medicului, Steve Scalise va putea să meargă din nou și chiar să alerge. Însă este nevoie de alte operații, precum și de un proces de recuperare. El va rămâne probabil 'câteva săptămâni' în spital, a precizat doctorul.

Alte două persoane — un polițist și un lobbyist — erau în continuare spitalizate vineri după atacul de miercuri, comis de un sexagenar, James Hodgkinson, ucis în schimbul de focuri cu poliția.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral