SUA: Consilierul lui Donald Trump pentru securitate internă a demisionat

SUA: Consilierul lui Donald Trump pentru securitate internă a demisionat

O nouă demisie la Casa Albă: Tom Bossert, consilierul pentru securitate internă al preşedintelui Donald Trump, a decis să renunţe la funcţie, a anunţat marţi executivul american, relatează AFP şi Reuters.

'Preşedintele îi mulţumeşte lui Tom (Bossert) pentru angajamentul său faţă de siguranţa şi securitatea ţării noastre', a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt al lui Donald Trump, într-un scurt comunicat.

'Tom a condus eforturile Casei Albe de a proteja ţara noastră de ameninţările teroriste, de a consolida apărarea cibernetică şi de a răspunde unei serii fără precedent de dezastre naturale', a mai spus Sarah Sanders.

Un oficial al administraţiei americane a declarat că Bossert, fost consilier adjunct pentru securitate naţională al preşedintelui George W. Bush, a demisionat la solicitarea noului consilier pentru probleme de securitate naţională al lui Donald Trump, John Bolton, care şi-a preluat oficial luni funcţia la Casa Albă.

Sosirea lui John Bolton la Casa Albă a condus de asemenea la plecarea purtătorului de cuvânt pentru securitate naţională a lui Donald Trump, Michael Anton.

Aflat în primă linie în răspunsul la dezastrele naturale sau în lupta împotriva atacurilor cibernetice, Tom Bessert a fost de asemenea implicat în lupta împotriva terorismului. El a mers în vizită în Irak în aprilie 2017 împreună cu Jared Kushner, ginerele şi consilierul lui Donald Trump, pentru a discuta despre lupta împotriva grupării Statul Islamic.

Bossert se alătură unei liste lungi de importanţi oficiali care au demisionat sau au fost demişi de la sosirea lui Donald Trump la Casa Albă în ianuarie 2017, între care foştii consilieri pentru securitate naţională Michael Flynn şi H.R. McMaster, şeful de cabinet al Casei Albe Reince Priebus, directorii pe probleme de comunicare Hope Hicks şi Anthony Scaramucci, consilierul pe probleme economice Gary Cohn şi strategul şef Steve Bannon.

Secretarul de stat american Rex Tillerson şi ministrul pentru veteranii de război David Shulkin au fost demişi de Trump, în timp ce ministrul sănătăţii Tom Price şi-a prezentat demisia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria