SUA: Contul Casei Albe a difuzat mesajul lui Trump, semnalat de Twitter

SUA: Contul Casei Albe a difuzat mesajul lui Trump, semnalat de Twitter

Contul oficial al Casei Albe de pe Twitter @WhiteHouse a difuzat vineri mesajul lui Donald Trump despre tulburările de la Minneapolis, care fusese semnalat de Twitter ca făcând o "apologie a violenţei", potrivit France Presse.



Ofensat de deciziile platformei Twitter, pe care el o utilizează cu asiduitate, preşedintele american a semnat joi un ordin executiv care vizează limitarea protecţiei juridice de care beneficiază reţelele de socializare cu scopul de a le reduce veleităţile în moderarea ştirilor false.

După câteva ore, el a transmis prin Twitter un mesaj despre confruntările de la Minneapolis după moartea unui afro-american, George Floyd, în cursul arestării sale de către poliţişti albi.

"Aceşti huligani (scris cu majusculă) dezonorează memoria lui George Floyd şi eu nu-i voi lăsa să facă asta. Tocmai am vorbit cu guvernatorul Tim Walz şi i-am spus că armata este pe deplin alături de el. Jafurile vor fi imediat primite cu gloanţe", a scris preşedintele american.

Twitter a reacţionat rapid, mascând acest text cu altul de avertisment, lăsându-l totuşi accesibil. Tweet-ul rămâne vizibil integral atunci când se face click pe mesaj.

Reţeaua de socializare a făcut la fel vineri dimineaţă cu tweet-ul Casei Albe.

Unul dintre consilierii apropiaţi preşedintelui, Dan Scavino, care se ocupă în special de strategia sa pe reţelele de socializare, a făcut încă un pas în atacurile împotriva Twitter. "Twitter nu spune decât prostii, din ce în ce mai mulţi oameni încep să-şi dea seama", a scris el într-o postare.

Donald Trump, urmărit de peste 80 de milioane de persoane pe Twitter, a publicat acest mesaj care poate fi interpretat ca o incitare a forţelor de ordine să facă uz de arme, după incendierea unui comisariat din Minneapolis în cursul celei de-a treia nopţi de confruntări, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”