SUA: Departamentul Justiţiei a deschis o anchetă penală în cazul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în alegeri (media)

SUA: Departamentul Justiţiei a deschis o anchetă penală în cazul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în alegeri (media)

Departamentul Justiţiei din SUA a deschis o anchetă penală privind modul în care a fost lansată ancheta privind ingerinţele Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează joi cotidianul The New York Times, relatează AFP.

O anchetă până acum administrativă, supervizată de ministrul Justiţiei, Bill Barr, a fost transformată într-o anchetă penală, scrie cotidianul american, citând două surse apropiate dosarului. Această schimbare permite în special procurorului John Durham care se ocupă de dosar să convoace martori şi să emită ordonanţe pentru recuperarea unor documente.

Departamentul Justiţiei se află astfel în situaţia neobişnuită de a se ancheta, notează New York Times. Wall Street Journal precum şi NBC News au confirmat de asemenea aceste informaţii.

Aceasta riscă să atragă critici potrivit cărora Donald Trump foloseşte Departamentul Justiţiei ca o armă împotriva adversarilor săi.

Preşedintele american a solicitat în mod repetat o anchetă cu privire la originile anchetei ruse, în opinia lui ''o vânătoare de vrăjitoare'' lansată de adversarii săi politici. El a spus în trecut că ancheta a început ''ilegal''.

FBI a deschis în iulie 2016 o anchetă privind ingerinţele Moscovei în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016 înainte de a investiga contactele dintre anturajul candidatului republican şi Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…