SUA: Departamentul Justiţiei va furniza Congresului probele cerute din ancheta Mueller, potrivit unui responsabil democrat

SUA: Departamentul Justiţiei va furniza Congresului probele cerute din ancheta Mueller, potrivit unui responsabil democrat

Departamentul Justiţiei al SUA a fost de acord să le pună la dispoziţie probele strânse în timpul anchetei procurorului special Robert Mueller membrilor Congresului care analizează dacă să declanşeze sau nu procedura de 'impeachment' împotriva preşedintelui Donald Trump, a indicat luni democratul Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, transmite Reuters.

Nadler a afirmat că va renunţa deocamdată la ameninţarea de a declanşa acţiunea în justiţie pentru sfidare împotriva ministrului justiţiei, William Bar, atât timp cât Departamentul condus de acesta va continua să furnizeze materialele solicitate de comisie.

Acest acord marchează un rar compromis între administraţia Trump şi democraţii din Congres, care încearcă să obţină materiale din ancheta lui Mueller, ce a investigat implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 şi dacă Trump a încercat să obstrucţioneze această anchetă.

Comisia condusă de Nadler a emis citaţii pentru a primi o versiune necenzurată a raportului de 448 de pagini al lui Mueller, publicat în aprilie, precum şi probele culese în timpul investigaţiei.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, este aşteptată să voteze marţi asupra unei măsuri care ar autoriza declanşarea unui proces în instanţă pentru a pune în executare aceste citaţii.

Potrivit lui Nadler, nu va fi necesar să fie declanşată acţiunea în instanţă dacă Departamentul Justiţiei va pune la dispoziţie materialele solicitate de comisia sa.

'Este esenţial ca Congresul să poată obţine informaţiile de care avem nevoie pentru a ne desfăşura activitatea', a declarat el.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Așa o fi? Judecați voi!

4 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani

5 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD