SUA: Excomunicare rară la vârful bisericii mormone

Unul dintre principalii lideri ai bisericii mormone, James Hamula, a fost excomunicat, a anunțat într-un comunicat Biserica lui Iisus Hristos și a Sfinților din Zilele din Urmă, fără a preciza motivul acestei rare sancțiuni disciplinare la un asemenea nivel.

Potrivit cotidianului Salt Lake Tribune, citat de AFP, aceasta este prima excomunicare a unui responsabil de rang atât de înalt din această mișcare religioasă extrem de puritană, fondată în 1830.

"După o acțiune disciplinară a principalilor lideri ai Bisericii, James Hamula, care a făcut parte din Primul Cvorum al Celor Șaptezeci, unul dintre instanțele aflate la conducerea acestei biserici, a fost eliberat din funcții și excomunicat", a declarat marți Eric Hawkins, purtătorul de cuvânt al bisericii, în comunicatul citat.

Fără a oferi alte detalii, comunicatul menționează că excomunicarea lui Hamula, un californian în vârstă de 59 de ani, care a făcut parte timp de 9 ani din Primul Cvorum al celor Șaptezeci, "nu este provocată de pierderea credinței sau de apostazie".

Comunicatul face însă aluzie la niște probleme de natură morală citând un articol religios care evocă "păcatele" și subliniază că sancțiunile disciplinare aplicate de biserică au "trei obiective": salvarea sufletelor răzvrătiților, protejarea celor nevinovați și păstrarea integrității și reputației Bisericii".

Adulterul sau relațiile homosexuale sunt motive care ar putea duce la excomunicare, informează AFP.

Sediul central al Bisericii Mormone se găsește în Salt Lake City, Utah (vestul Statelor Unite). Statul american Utah are 3 milioane de locuitori, dintre care 60% sunt mormoni. Aproximativ 6,5 milioane de adepți ai acestei biserici locuiesc în Statele Unite, mulți în Arizona (sud-vest) și în Idaho (nord-vest).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există